AutoRai

16-12-2003

Citroën trio in compacte segment

Citroën heeft met de C3, C3 Pluriel en de C2 drie modellen in het compacte segment dat bijna 33% van de Europese markt vertegenwoordigt. In de eerste tien maanden van 2003 verkocht Citroën meer dan 330.000 exemplaren van dit drietal modellen.

Dit verkoopsucces is te danken aan productvernieuwing, innovatief design, het motorenaanbod en - niet in de laatste plaats - de SensoDrive versnellingsbak die voor het eerst op de C3 werd toegepast. Citroën gaat deze comfortverhogende versnellingsbak leveren in combinatie met meer motoren. Vanaf december 2003 zal de SensoDrive ook leverbaar worden op de 1.4 HDi *(50 kW/70 pk) en de nieuwe 1.4i 16v benzinemotor (66 kW/90 pk). De SensoDrive blijft ook leverbaar op de achtkleps 1.4i en de zestienkleps 1.6i 16v. Hiermee heeft Citroën in dit segment het breedste aanbod van modellen met een automatische versnellingsbak. De Citroën C3, C3 Pluriel en C2 bieden volop rijplezier, bijzonder veel comfort en een gunstig brandstofverbruik.

In een periode van 18 maanden heeft Citroën drie modellen geïntroduceerd: C3, C3 Pluriel en C2. Daarmee biedt Citroën drie verschillende concepten aan in een segment waar het voorheen slechts één model aanbood. Gestart werd met de Citroën C3 die in het tweede kwartaal van 2002 zijn opwachting maakte. In mei dit jaar volgde de C3 Pluriel en de C2 completeerde het drietal in september 2003. Deze drie modellen vullen elkaar aan en voldoen gezamenlijk aan het uitgebreide wensenpakket van kopers in het compacte segment.

De vijfdeurs Citroën C3 biedt met zijn harmonieuze, ronde vormen de ruimte van een gezinsauto die wordt gepositioneerd in de top van zijn segment. De C3 heeft het niveau van technologie en uitrusting dat men verwacht in hogere segmenten.

De driedeurs Citroën C3 Pluriel is ook gepositioneerd in de top van het segment. Met zijn originele ontwerp zit deze auto vol met ingenieuze mogelijkheden. Met vier sterren en een puntentotaal van 31 in de crashtest van EuroNCAP is de C3 Pluriel de veiligste auto in zijn segment en bovendien de veiligste cabriolet.

In het hart van het compacte segment vindt de driedeurs Citroën C2 zijn positie. Zijn ontwerp laat het dynamische design van een driedeurs samengaan met compacte afmetingen, veelzijdigheid en innovatief gebruiksgemak.

Rijplezier, comfort en zuinigheid: de SensoDrive Na zijn debuut op de Citroën C3 is de SensoDrive versnellingsbak leverbaar op alle drie modellen. Deze automatisch schakelende versnellingsbak met vijf overbrengingen is een alternatief voor conventionele handbakken en automaten. Met zijn automatische koppeling biedt de SensoDrive uniek rijplezier in dit segment: volledig automatische dan wel sequentiële bediening met de hendels achter het stuur of de centrale pook. Koppeling en versnellingsbak worden volledig elektronisch aangestuurd, waarmee een gunstiger verbruik mogelijk is dan met conventionele systemen.

Nieuwe 1.4i 16v De nieuwe zestienkleps 1.4i 16v valt met zijn vermogen van 90 pk tussen de reeds leverbare 1.4i (75 pk) en de 1.6i 16v met 110 pk en completeert het motorenaanbod van de Citroën C3. Deze motor ontwikkelt 65 kW/90 pk bij 5.250 tpm en heeft een koppel van 133 Nm bij 3.250 tpm. Voorzien van variabele kleptiming, zestienkleps kop en verstevigd motorblok voldoet deze motor aan hoge eisen qua prestaties en geluidscomfort. De motor voldoet bovendien aan de toekomstige Euro IV emissie-eisen.

Deze productvernieuwingen dragen bij aan de goede verkoopresultaten van Citroën in het compacte segment. Tegelijkertijd bereikt Citroën een bredere en meer gevarieerde groep kopers.

(*) Afhankelijk van land en uitvoering