Gemeente Maassluis

Persberichten

16-12-2003

Toegankelijkheidsonderzoek openbare gebouwen

In 1987 heeft het toenmalige Maassluis Overleg Revalidatie onderzoek verricht naar de toegankelijkheid van openbare gebouwen in Maassluis. Het college van burgemeester en wethouders heeft in 2000 besloten om dit onderzoek te actualiseren. Het geactualiseerde rapport is uitgevoerd in samenwerking met de Stichting Maassluis Overleg Gehandicapten.

Om het onderzoek uit te kunnen voeren zijn veiligheidsassistenten, uitgerust met meetlinten en checklisten, Maassluis ingetrokken om alle openbare gebouwen en gebouwen met een publieksfunctie te onderzoeken op bereikbaarheid, toegankelijkheid, doorgankelijkheid en bruikbaarheid. Hieronder valt onder andere de route van de parkeerplaats naar de ingang van het gebouw, wel of niet aanwezig zijn van drempels of automatische deuren en de breedte van de deuren. De onderzoeksresultaten zijn ter beoordeling voorgelegd aan de direct betrokkenen. De peildatum is 1 juli 2003.

Zo is een totaalbeeld ontstaan van de situatie in en rond de genoemde gebouwen. Een volgende stap is het bevorderen dat deze gebouwen, voor zover nodig, worden verbeterd, en begaanbaar gemaakt worden voor de gehandicapte burgers van Maassluis.