Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht

Brandweer als eerste gecertificeerd voor bedrijfsvoering

De Dordtse Brandweer wordt als eerste organisatieonderdeel en eerste Brandweerkorps INK-gecertificeerd. Brandweercommandant R.O. van der Pol ontvangt op dinsdag het INK verbetercertificaat.

De gemeente Dordrecht werkt aan een efficiënte resultaatgerichte organisatie. Het model van het Instituut Nederlandse Kwaliteit (INK) is een methodiek om dat doel te bereiken. Ruim twee jaar geleden begon de Brandweer Dordrecht met het herstructureren en verbeteren van het bedrijfsproces. Daarbij is de INK-methodiek gehanteerd. In november vond bij de brandweer een audit plaats door het INK, dat tevreden vast stelde dat de Brandweer aan de normering voldeed.

Ter gelegenheid van de INK-certificering wordt op dinsdag 16 december een bijeenkomst georganiseerd in de brandweerkazerne aan het Oranjepark13, die van15.00 tot 17.30 uur duurt. De heer G. de Raad van het bestuur van het INK en mevrouw M. Havekes, die als lid van de algemene directie, belast is met ! het INK-traject binnen de gemeente Dordrecht bieden om 15.30 uur het certificaat aan de brandweercommandant aan.

Het INK is een stichting met als doel het verhogen van de kwaliteit van bedrijfsvoering met behulp van het INK-managementmodel. Dit model wordt in honderden bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties toegepast. Het INK is in 1991 opgericht op initiatief van het Ministerie van Economische zaken onder de naam Instituut Nederlandse Kwaliteit.

NB pers is van harte welkom bij de uitreiking van het INK-certificaat. Ter plekke wordt aanvullende informatie uitgereikt.

De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht