Gemeente Venlo


Gratis spreekuur voor grenspendelaars

Euregio rijn-maas-noord

Daarom heeft de euregio rijn-maas-noord een spreekuur in het leven geroepen. Deze gratis spreekuren vinden afwisselend plaats in Mönchengladbach, het Duitse deel van de Euregio, en in Venlo, het Nederlandse deel van de Euregio. Een aantal deskundigen van o.a. de belastingdienst, arbeidsbureau en ziekenfondsen staan tijdens de spreekuren voor u klaar op 16 december a.s. in de Maaspoort, Oude Markt 30 in Venlo. Nederlandse én Duitse grenspendelaars zijn van harte welkom van 9.30 tot 13.00 uur.

Er bestaan nogal wat verschillen onderling in de regelingen en wetten binnen de sociale voorzieningen, het belastingsysteem en de gezondheidzorg. Het is dus niet vreemd dat dit weleens een barrière vormt om in het buitenland te gaan werken. Tijdens de spreekuren wordt o.a. informatie gegeven over het aanvragen van kinderbijslag, waar nu eigenlijk belasting wordt betaald en hoe het zit met de pensioenopbouw. Ook de vragen of in het buitenland aanspraak gemaakt kan worden op de zorgverzekering, voor de in Nederland werkende Duitsers de 'Pflegeversicherung', komen aan de orde.

Over dit thema is een brochure verschenen die verspreid is onder de Noord-Limburgse bedrijven die grenspendelaars in dienst hebben.

Terug naar overzicht