Gemeente Den Haag

december 2003 De Handycup: een bijzondere prijs voor een gewone ondernemer (11 december)

Op vrijdag 12 december reikt wethouder Pierre Heijnen de Handycup uit aan een ondernemer in Den Haag of omgeving. De Handycup is een initiatief van de Haeghe Groep in samenwerking met de werkgeversorganisaties VNO-NCW West en het MKB. De prijs wordt uitgereikt aan een bedrijf dat zich door de relatie met de Haeghe Groep bijzonder inzet van mensen met een handicap.

Er zijn vier bedrijven genomineerd voor de Handycup. Werknemers van de Haeghe Groep maken in opdracht van deze bedrijven diverse producten of zijn bij een van deze bedrijven gedetacheerd. In beide gevallen gaat het om werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De vier genomineerde bedrijven zijn:
- Feniks BV (Metaal en kunststof) uit Wateringen;
- Kwekerij F. Hofland uit Naaldwijk;
- Medisch Centrum Haaglanden uit Den Haag;
- Weverling Hoveniersbedrijf uit Monster.

De uitreiking van de Handycup vindt plaats op het Haags Uitje, de feestelijke afsluiting van het Europees jaar van mensen met een handicap (aanvang 19.30 uur). Er zijn veel activiteiten georganiseerd met als doel de ontmoeting tussen mensen met en zonder handicap te stimuleren.

Ook de Haeghe Groep heeft het afgelopen jaar onder het motto `Presteren zonder mankeren' veel activiteiten georganiseerd in het kader van dit Europees jaar: een fototentoonstelling van medewerkers van de Haeghe Groep door fotograaf Monique Velzeboer. Verder zijn dromen van medewerkers gerealiseerd (zoals het lopen van de marathon in New York) en er is een groot feest georganiseerd, Haeghe Luid & Duidelijk.

De Haeghe Groep is een bijzonder ondernemend bedrijf dat werk biedt aan 2.300 mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Uitgangspunt is wat een medewerker kan, of na ontwikkeling van vaardigheden zal kunnen.