Consumentenbond

Petitie-actie kabelkijkers van start

15 december 2003

Consumentenbond is prijsverhogingen kabeltv beu

De Consumentenbond start vandaag een actie tegen de voortdurende prijsverhogingen van kabelbedrijven. Op www.consumentenbond.nl kunnen consumenten een petitie tekenen als ze de prijsverhogingen van hun kabelbedrijf van de afgelopen jaren beu zijn. De Consumentenbond vraagt steun van kabelkijkers om de prijsverhogingen te stoppen. De Consumentenbond verzamelt de petities en overhandigt deze in januari aan politici.

Kabelbedrijven verhogen steeds weer de prijzen waardoor de televisiekijker meer gaat betalen om naar dezelfde zenders te kunnen blijven kijken. In 2,5 jaar zijn de prijzen van bijvoorbeeld UPC gemiddeld met 50% gestegen.

De Consumentenbond voert al maanden actie tegen de kabelbedrijven onder de titel `De geboeide kijker'. De bond start vandaag weer een actie tegen de buitensporige prijsverhogingen. Consumenten kunnen via www.consumentenbond.nl een petitie tekenen waarop de tekst staat: "Ik ben de buitensporige prijsverhogingen voor kabeltelevisie beu". Ook kunnen mensen met een formulier handtekeningen van andere gedupeerden verzamelen door dat formulier te downloaden van de site van de Consumentenbond en ingevuld op te sturen naar een antwoordnummer van de bond. De Consumentenbond verzamelt alle petities en overhandigt deze in januari aan politici die de prijsverhogingen kunnen stoppen.

Al vanaf oktober 2002 willen de kabelbedrijven de prijs van het televisiekijken verhogen. Ze handelen daarbij zelfs in strijd met de contracten die ze met gemeenten hebben gesloten bij de overname van het kabelnet. De gemeente Hilversum gaat naar de rechter om het kabelbedrijf toch te houden aan het contract. De bond steunt met zijn actie ook de stap naar de rechter van gemeenten die zich bedrogen voelen.

De Consumentenbond wil dat consumenten niet meer gaan betalen voor hetzelfde zenderaanbod en roept daarom kabelkijkers op de petitie te tekenen.