Ingezonden persbericht


Persbericht
Boxtel, december 2003

Groene Kerstmarkt op zondag 14 december 2003
bij De Kleine Aarde in Boxtel

De Groene Kerstmarkt (12 - 17 uur) is een sfeervol evenement met veel ideeën voor een duurzame kerst voor jong en oud! U vindt er leuke cadeau's en u kunt deelnemen aan o.a. de workshop guirlandes maken. Maar u vindt er ook inspiratie voor lekkere ecologisch kersthapjes, glühwein en er worden kerstverhalen voorgelezen voor jong en oud. Kinderen kunnen hun eigen broodjes bakken, hun eigen kerstboomversiering maken en mee naar huis nemen. De kerstman is er ook. Hij verloot drie duurzame kerstpakketten. De entreeprijs: 3,50 euro (donateurs en kinderen t/m 12 jaar gratis).

Onder het genot van een glas warme glühwein of een kop warme chocolademelk en kerstlekkernijen uit de ecologische internationale keuken van De Kleine Aarde is er naast de markt nog van alles te doen. De Kerstman loop rond en verloot tegen inlevering van een ingevulde flyer drie keer een duurzaam kerstpakket, die overigens ook te koop zijn in de winkel van De Kleine Aarde.
Volwassenen kunnen deelnemen aan de inspirerende workshop groendecoraties. Onder de deskundige leiding van Nel Dijstelbloem maakt u een echte kerstdecoratie, bijvoorbeeld een guirlande met natuurlijke materialen. Kinderen kunnen met hun (groot)ouders broodjes bakken boven een kerstvuurtje: wat is nu lekkerder dan je eigen gebakken broodje op te eten rond het kampvuur buiten?
Maar er zijn ook kinderworkshops: met eenvoudige materialen maken kinderen de mooiste dingen, om in de kerstboom te hangen of zelf op te eten. Kerstverhalen worden voorgelezen voor jong en oud: ademloos luisteren naar het voorlezen door onder meer de Kerstman zelf. Wie even naar buiten wil kan deelnemen aan de winterrondleiding door de tuinen; waarbij we stilstaan bij planten die een bijzondere betekenis hebben in de Kersttijd. Ondertussen speelt harpiste Antoinette Rath prachtige achtergrondmuziek.

Tijdens dit sfeervolle evenement worden inspirerende cadeau's te koop aangeboden, zoals lampjes en sieraden van papier, houtdraaiproducten, heerlijk streekgebonden bier, kookboeken, zijdeschilderingen, ecologisch gelooide leren tassen en sieraden uit Afrika en allerhande (ontspannende) kruidenproducten.
De entreeprijs is EUR 3,50 (donateurs en kinderen t/m 12 jaar gratis). Voor deelname aan workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Algemene informatie de Kleine Aarde:
Bezoekadres: Het Klaverblad 1, 5283 TV Boxtel. E-mail info@dekleineaarde.nl . www.dekleineaarde.nl
Openingstijden : zondag 14 december 2003 12.00 - 17.00 uur. Overige dagen op aanvraag.
Openbaar vervoer: Van NS station Boxtel met de milieuvriendelijke E-Kobus, www.ekobus.nl of 06 26 97 26 05 Of de treintaxi: 0411-68 33 84 of een half uur wandelen. Volg de rode bordjes de Kleine Aarde.
Auto: A2 Den Bosch-eindhoven, afslag Boxtel Noord. Volg de rode bordjes de Kleine Aarde.
Parkeergelegenheid: Kom op de fiets want er is weinig parkeergelegenheid!
Toegangsprijs: EUR 3,50 p.p., t/m 12 jaar gratis, donateurs gratis. Op vertoon van de dagbladadvertentie EUR 1,- korting.