Rotterdam, 1 december 2003
Een feestelijke en culinaire Kerst met Alsace wijn!
Het is misschien niet de eerste wijnsoort die in u opkomt als u aan
wijn voor bij het kerstdiner denkt, maar Alsace wijnen zijn door hun
grote diversiteit bij uitstek geschikt als begeleider van
gastronomische gerechten. Ideaal dus voor bij het kerstdiner.
Daarnaast wordt Kerst ook altijd uitbundig gevierd in deze wijnregio.
Nog nooit de kans gehad om dit mee te maken? Kom dan in december naar
Hilton Schiphol en ervaar het dicht bij huis.
Alsace wijnen zijn bij uitstek culinaire wijnen: u kunt het gerecht zo
gek niet bedenken of er past er wel een Alsace wijn bij. Voor-, hoofd-
en zelfs het nagerecht; alle kunnen worden begeleid door een wijn uit
deze bijzondere Franse streek.
Riesling: de koning uit de Alsace mag zeker niet ontbreken aan uw
kerstdiner!
De wijnen die van de riesling worden gemaakt, hebben frisse, fruitige
zuren en een verfijnde, delicate smaak. Ze zijn aromatisch en droog.
Een Riesling is een ideaal aperitief omdat hij verfrist en de eetlust
opwekt. Een goed begin van het kerstdiner! Daarnaast kan de wijn ook
prima aan tafel worden geschonken. Een koel glas Riesling past bij
voorafjes met vis, gegrilde kalkoen en natuurlijk bij asperges.
Bubbels maken het af
En wat is er feestelijker dan een glas mousserende wijn? Wel eens
gedacht aan een Crémant dAlsace? Te vaak blijft men bij Champagne
steken, terwijl de mousserende wijnen uit de Alsace uitstekend én vaak
een stuk minder prijzig zijn! Een Crémant dAlsace wordt gemaakt
volgens de méthode traditionelle zoals die ook in de Champagne streek
wordt gebruikt. Probeer eens een aperitief van oesters in combinatie
met een glas Crémant: succes verzekerd!
Kom proeven en ervaar zelf wat deze bijzondere regio te bieden heeft!
Kerst in de Alsace is altijd een bijzondere tijd: de gezellige
kerstmarkten en dorpsfeesten zorgen voor een geweldige sfeer. En
natuurlijk ontbreekt de wijn daarbij niet! Nog nooit in de Alsace
geweest rond deze tijd?
De gehele maand december staat Hilton Schiphol in het teken van Alsace
& Kerst. Een kleine greep uit de activiteiten:
14 december:
een Alsace wijn- en spijsproeverij
Gedurende deze middag zullen we een 15-tal topwijnen uit
deze Franse streek proeven, gecombineerd met zowel traditionele Alsace
als Aziatische gerechten.
25 december: Diner Dansant
Uitgebreid kerstdiner waarbij de muzikale omlijsting de avond compleet
maakt.
25 26 december:
een culinaire kerstmiddag
De veelzijdige smaken van de Alsace zullen worden
gecombineerd met traditionele gerechten met een knipoog naar de
Oosterse keuken.
Genoeg activiteiten om het speciale Alsace & Kerst gevoel te krijgen
én om inspiratie op te doen voor uw eigen kerstdiner!
Meer weten? Neem dan contact op met Karin Tijs van Hilton Schiphol,
telefoon 020-7104051 of stuur een e-mail naar karin.tijs@hilton.com.