Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 14 december 2003

Naam: Harrie Holslag 053-4555588

Gestolen goed aangetroffen

Vier Polen willen een tas vol cosmetica artikelen ophalen

Delden

Twee Polen van resp. 25 en 23 en een Poolse vrouw van 23 melden zich op vrijdag 12 december omstreeks 09.30 uur bij een restaurant in Delden om een tas op te halen van een 32 jarige Pool, die was achtergebleven. De medewerker van het restaurant vertrouwde een en ander niet en belde de politie. Met goedkeuring van de Polen werd de inhoud van de tas onderzocht. Hierin zaten ruim duizend cosmetica-artikels, waaronder mascara, lipglos enz. De goederen werden in beslaggenomen. De 32 jarige Pool was donderdag in Gelderland aangehouden voor winkeldiefstal. De goederen zijn meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek en de identiteit van de drie personen zijn vastgelegd. Nader onderzoek naar de herkomst van de artikelen wordt ingesteld. (03-161094)

Eenzijdige aanrijding

Bestuurder rijdt onder invloed tegen een geparkeerde auto

Enschede

Op vrijdagmorgen rond 05.05 uur reed een 23 jarige Enschedeer over de Noord Esmarkerrondweg te Enschede, gaande in de richting van de Gronausestraat. Hij raakte door de gladheid in een slip en reed tegen een geparkeerde auto, die ongeveer 15 meter verplaats werd. De bestuurder bleek onder invloed en blies een alcoholpromillage van 1. Tegen hem wordt pv opgemaakt. (03-160979)

Aanrijding met letsel

Grote ravage na aanrijding

Tubbergen

Een 21 jarige Pool reed als bestuurder van een personenauto op vrijdag 12 december omstreeks 12.15 uur over de Hardenbergerweg te Tubbergen. Hij kwam vanuit de kruising met de Almeloseweg en reed vermoedelijk met hoge snelheid. In de zogenaamde Peddemorsbocht is de bestuurder door de hoge snelheid op de linkerweghelft gekomen, waarbij hij werd aangereden door een 34 jarige bestuurder (De Lutte) van een bestelauto met aangekoppelde aanhanger. Door de aanrijding brak de personenauto middendoor. Het voorste gedeelte met de bestuurder en een 26 jarige passagier kwam even verderop tot stilstand en het achterste gedeelte belandde in de berm. De aanhanger brak van de bestelauto en kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder en inzittende van de personenauto werden voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, waar enkele lichte verwondingen werden geconstateerd (ribben). Een 73 jarige inzittende van de bestelauto en de chauffeur werden eveneens voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht i.v.m. borst- en rugklachten. De Hardenbergerweg werd gedurende enige tijd afgezet voor berging en nader onderzoek. Getuigen van de aanrijding waren behoorlijk onder de indruk. (03-161121)

Overval

Overvaller probeert onder bedreiging een portemonnee te bemachtigen

Hengelo

Een 23 jarige Hengeloer deed vrijdagavond aangifte van het feit dat hij dezelfde avond omstreeks 18.00 uur was overvallen. Hij was met opruimwerkzaamheden bezig in de omgeving van de Westermaatsweg te Hengelo. Ter hoogte van de busbaan komt een man uit de bosjes lopen, die hem bedreigt met een mes. De verdachte geeft aan de portemonnee van de man te willen hebben. De 23 jarige ziet kans de verdachte met een zogenaamde knijpstang te slaan. Door de slag valt de verdachte. Hij ziet vervolgens kans in de been te komen en te ontsnappen. Door de politie is een onderzoek ingesteld. De verdachte is een man van ca 1,75 m. Hij droeg een zwart winterack en sprak met een Twents accent. (03-161295)

Vechtpartij

Meerdere personen raken slaags met elkaar in verband met oa onzedelijk betasten van vrouwen

Hengelo

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur wordt er een vechtpartij gemeld op het Burgemeester Jansenplein te Hengelo. Door medewerkers van een horecagelegenheid wordt gemeld dat er binnen problemen zijn geweest, waarbij enige klappen waren uitgedeeld. Hierbij waren ook twee dames geslagen. Op het moment dat de agenten een verdachte aan willen houden slaat één van de aanwezigen, een 21 jarige man uit Borne, deze man vol in het gezicht. In het tumult wat hierdoor ontstaat ziet de verdachte kans te ontkomen. De man uit Borne wordt aangehouden. Vrienden van hem willen hem ontzetten, hetgeen echter kan worden voorkomen. In de Brinkstraat wordt even later een 28 jarige man aangetroffen, die ook geslagen zou hebben. Ook deze man wordt aangehouden voor nader onderzoek. Aanleiding tot de ongeregeldheden zou zijn dat een man twee dames uit het gezelschap onzedelijk betast zou hebben. Hierna werden de personen uit de lokaliteit gezet, waarna er buiten een vechtpartij was ontstaan en er klappen over en weer werden uitgedeeld. Door de politie zal, nadat de slachtoffers aangifte hebben gedaan,een nader onderzoek worden ingesteld en pv worden opgemaakt. (03-161422)

Aanrijding

Inzittende raakt gewond

Oldenzaal

Een 19 jarige bestuurder van een personenauto reed op zaterdag 13 december omstreeks 11.15 uur over de Thorbeckelaan en raakte door onbekende oorzaak in een slip. Hij reed vervolgens tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 23 jarige vrouw uit Bergentheim. Door de aanrijding raakte een inzittende van deze auto, een 27 jarige vrouw uit Bergentheim gewond. Zij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis te Oldenzaal. Beide voertuigen zijn weggesleept. De auto van de 19 jarige bestuurder zal technisch onderzocht worden. (03-161518)

Eenzijdig ongeval

Bestuurder, sterk onder invloed, van alcohol veroorzaakt aanrijding

Almelo

Werd bij de alarmcentrale gemeld dat een bestuurder van een personenauto op zondag omstreeks 00.50 uur over het fietspad van de van Rechteren Limpurgsingel zou rijden. De auto werd aangetroffen op het viaduct over de Sluiskade. De bestuurder, een 31 jarige Almeloer, en twee inzittenden een 32 jarige Almeloer en een 38 jarige Almelose stonden bij de auto. Allen verkeerden sterk onder invloed. De vrouw klaagde over pijn in de borst en is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder bies een alcoholpromillage van ruim twee promille. De auto werd afgesleept en was onverzekerd. Tegen de bestuurder alsmede de eigenaar van de auto, de 31 jarige man, wordt pv opgemaakt. (03-161746)

Rijden onder invloed

Bestuurder rijdt tegen lantaarnpaal en gaat er vandoor

Hengelo

Een 32 jarige bestuurder (Hengelo) van een personenauto reed op zondag 14 december omstreeks 04.20 uur over de Lansinkesweg en reed tegen een lantaarnpaal. Na de aanrijding ging de verdachter vandoor. Op basis van het kenteken werd even later de verdachte aangehouden in zijn woning. Hij bleek onder invloed. Hij blies 1,6 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt pv opgemaakt. (03-161436)

Rijden onder invloed

Bestuurder rijdt tegen lichtmast

Almelo

Een 24 jarige Almeloer reed op zondag 14 december omstreeks 01.35 uur over de Zeven Bosjes te Almelo. De man verkeerde sterk onder invloed en reed tegen een lichtmast. Hij klaagde over pijn in zijn borst. Hij bleek onder invloed en blies 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt pv opgemaakt. (03-161757)

Diefstal auto's (2)

Auto weggenomen vanaf parkeerplaats.

Enschede

Een 79 jarige Enschedese deed zaterdag 13 december aangifte van het feit dat in de nacht van vrijdag op zaterdag haar auto, een grijze Fiat UNO voorzien van het kenteken GR-HR-28 van de parkeerplaats was gestolen. De waarde is niet bekend. (03-161599)
Zaterdagavond tussen 22.00 en 22.30 uur werd een soortgelijke auto, kleur groen, voorzien van het kenteken HD-DD-17 weggenomen vanaf een parkeerplaats aan de Zweringweg te Enschede. De auto is eigendom van een 57 jarige Enschedeer. (03-161715)

Inbraak in woning

Geld en bankpassen gestolen

Hengelo

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een achterdeur van een woning aan de Woolderesweg te Hengelo opengebroken. De woning werd doorzocht en weggenomen werd o.a. geld, bankpassen en een schoudertas. Aangifte werd gedaan door de 42 jarige bewoner. (03-161456)

Ruzie

Man wil verder vechten,ondanks aanwezigheid politie

Enschede

Surveillerende agenten willen zondag 14 december omstreeks 04.15 uur een beginnend vechtpartijtje in de kiem smoren en stuurt de beide vechtenden ieder een andere kant op. Een van de mannen loopt weg, maar komt weer terug om verder te willen vechten. Hierna is deze man, een 19 jarige Enschedeer aangehouden. Tegen hem wordt pv opgemaakt voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. (03-161796)

Vernieling

Man trapt deuk in auto

Nijverdal

Vrijdagavond waren er problemen ontstaan in een woning aan de P.C. Boutenstraat te Nijverdal. Een 35 jarige inwoner van Nijverdal verlaat vervolgens de woning en trapt een deuk in de voor de woning geparkeerde auto van een 58 jarige man uit Rijssen, die ook in de woning aanwezig was. In overleg met justitie werd de verdachte in zijn woning aangehouden. In eerste instantie zou hij vrijwillig mee, maar kort voor het verlaten van de woning grijpt hij zijn hondvast en loopt met deze hond (een vechthond) in de richting van de agenten. De agenten verlaten de woning via de voordeur, om problemen te voorkomen. Even later komt de verdachte alsnog uit de woning en wordt aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en tegen hem wordt pv opgemaakt.(03-161362)

Vernieling auto

Verdachte zit nog in de auto

Enschede

Getuigen zien dat een verdachte op zaterdag omstreeks 02.10 uur de ruit van een geparkeerde auto vernield. Agenten gaan onmiddellijk ter plaatse en zien een man in de bewuste auto zitten. De man, een 22 jarige Enschedeer erkent de ruit vernield te hebben. Hij verkeerde sterk onder invloed. Hij zocht onderdak en vernielde om die reden de ruit van de auto. Hij kreeg echter onderdak in een cel en tegen hem wordt pv opgemaakt. (03-161413)

Mishandeling

Man wordt met fles op hoofd geslagen

Enschede

Via het alarmnummer werd op zaterdag omstreeks 03.00 uur een vechtpartij gemeld aan de Stadsgravenstraat te Enschede.Een 30 jarige man uit Almelo meldt zich bij de agenten en geeft aan met een fles op het hoofd te zijn geslagen. De verdachte wordt door aangever aangewezen en door de agenten aangehouden. Het betreft een 29 jarige Enschedeer. Tegen de man wordt pv opgemaakt. Het slachtoffer had een behoorlijk zwelling aan zijn hoofd. (03-161435)

Doorrijden na aanrijding

Vrouw rijdt door na veroorzaken parkeerschade

Nijverdal

Een 58 jarige inwoner van Nijverdal meldt op zaterdag omstreeks 21.30 uur dat een bestuurster van een personenauto zijn geparkeerde auto had aangereden. De spiegel was van de auto gereden. De bestuurster reed na de aanrijding door. Op basis van het kenteken werd zij later in haar woning aangehouden. Het betreft een 66 jarige inwoonster van Rijssen. Ook de spiegel van haar auto was er afgereden. De auto is afgesleept voor nader onderzoek. De vrouw ontkende in eerste instantie in Nijverdal te zijn geweest. Tegen haar wordt pv opgemaakt. (03-161713)

Lokaalvredebreuk

Ondanks verbod toch in horecagelegenheid

Hengelo

Een 20 jarige Hengeloer werd zondag omstreeks 01.15 uur aangehouden door medewerkers van een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein te Hengelo. De man had een lokaalverbod en had kans gezien toch binnen te komen. Hij werd door personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen hem wordt pv opgemaakt. (03-161750)

---- --