Eemland zuid 10.40 uur

Utrecht 14-12-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Controle verlichting

AMERSFOORT en LEUSDEN Zaterdagavond werden fietsers gecontroleerd bij een verlichtingscontrole op de Heiligenbergerweg (Amersfoort en Leusden) en de Groene Zoom (Leusden).

Tien fietsers hadden geen voor- en/of achterlicht en ontvingen een bekeuring van 14 (geen voor- of achterlicht) of 23 euro (beide lichten ontbreken).

Bob of Bon? levert 43 aanhoudingen op

Amersfoort/Leusden/Woudenberg - De alcoholcampagne Bob of Bon? in Amersfoort, Leusden en Woudenberg heeft tot nu toe al 43 overtreders opgeleverd. Vanaf eind september 2003 controleren het politiedistrict Eemland Zuid en het Bureau Verkeer Onder Controle intensief op rijden onder invloed in de drie gemeentes. De campagne duurt een jaar.

Resultaten

In totaal moesten de afgelopen twee en een halve maand al 4529 bestuurders blazen. Van de 43 alcomobilisten waren 7 personen al eerder onder invloed achter het stuur betrapt. Van 9 bestuurders werd het rijbewijs direct ingenomen, omdat zij meer dan 570 ug/l bliezen. Ook werden twee bromfietsers aangehouden. Op de Asschatterweg in Amersfoort vonden in de nacht van zaterdag op zondag 26 oktober tijdens één controle de meeste aanhoudingen plaats: 5 personen moesten mee naar het bureau. Een 40-jarige man uit Amersfoort blies op zaterdag 15 november op de Hogeweg om 23.30 uur het hoogst gemeten aantal ug/ls: 755.

Waarom campagne?

In de afgelopen drie jaar waren tenminste 87 letselslachtoffers als gevolg van het rijden onder invloed te betreuren in de gemeenten Amersfoort, Leusden en Woudenberg. Drie mensen verongelukten dodelijk. Door het houden van veel alcoholcontroles worden onverantwoordelijke weggebruikers uit het verkeer gehaald en neemt de pakkans toe. Hierdoor zullen potentiële overtreders zich eerder bedenken en toch fris achter het stuur gaan zitten. Naast controles vinden er ook diverse voorlichtingsacties plaats.

Samenwerking

De campagne Bob of Bon? is een samenwerking tussen de verschillende gemeenten, het politiedistrict Eemland Zuid en het Bureau Verkeer Onder Controle van de Politie Regio Utrecht en heeft tot doel om het aantal weggebruikers dat onder invloed van alcohol rijdt, terug te dringen en zo de verkeersveiligheid te vergroten.