Wereld Natuur Fonds Nederland


Persuitnodiging Wereld Natuur Fonds en Museon
8 december 2003

UITREIKING WNF-RANGER PHOTO AWARD 2003

Op zaterdag 13 december 2003 vindt de uitreiking plaats van de WNF-Ranger Photo Award 2003 in het Museon in Den Haag. Van de ruim 600 foto's die zijn ingestuurd voor deze fotowedstrijd, zijn er 40 genomineerd voor de WNF-Ranger Photo Award. Alle genomineerde foto's zijn van 13 december tot en met 7 maart 2004 te bezichtigen in het Museon. De winnaar van de WNF-Ranger Photo Award 2003 zal direct na de prijsuitreiking de eer krijgen de tentoonstelling te openen. Bovendien krijgt de winnaar de WNF-Ranger Photo Award en een dag les van een echte natuurfotograaf. Het Wereld Natuur Fonds en het Museon nodigen u van harte uit voor de feestelijke prijsuitreiking en de opening van de tentoonstelling.

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds samen met het Museon de fotowedstrijd WNF-Ranger Photo Award georganiseerd voor kinderen tot en met 15 jaar.
De jury, bestaande uit natuurfotograaf Willem Kolvoort, tv-presentator Sipke-Jan Bousema en de winnares van vorig jaar, Kimberly Perdon, had dit jaar weer een lastige taak. Willem Kolvoort hierover: "Bijna alle inzendingen hadden iets fascinerends. Het was dus echt genieten voor ons als jury om al deze foto's te mogen bekijken en beoordelen. Maar uiteindelijk waren we het toch wel eens over de top drie."

Dit jaar wordt ook weer de Publieksprijs uitgereikt, een prijs van een speciale jury, namelijk bezoekers van de internetsite van de WNF-Rangerclub. Tijdens de eerste twee weken van december staan de 40 genomineerde foto's op www.wnf.nl/photoaward en kunnen bezoekers van de site hun stem uitbrengen op hun favoriete foto. De jonge fotograaf met de meeste stemmen ontvangt de Publieksprijs.

Alle kinderen die genomineerd zijn voor de WNF-Ranger Photo Award zijn uitgenodigd om met hun familie op 13 december naar het Museon te komen voor de feestelijke prijsuitreiking. De presentatie van de prijsuitreiking is in handen van Jet Sol, presentatrice van o.a. WNF Ranger Report, het televisieprogramma van de WNF-Rangerclub.

Programma:

14:00 Welkom + introductie door Jet Sol
14:10 Diapresentatie van de 40 genomineerde foto's 14:25 Bekendmaking winnaars en prijsuitreiking door de jury 14:40 Opening expositie door winnaar WNF-Ranger Photo Award

Na afloop van het programma is er gelegenheid om de tentoonstelling van de genomineerde foto's te bezoeken en de prijswinnaars te spreken. Graag horen wij via een reply op deze mail of wij kunnen rekenen op uw komst.


---
Op aanvraag beschikbaar:
De winnende foto's (1ste, 2de, 3de prijs) zijn onder embargo beschikbaar; op 13 december is pas bekend welke foto de Publieksprijs gewonnen heeft.

Meer informatie:
Esther Naber, persvoorlichter Wereld Natuur Fonds
telefoon: 030-6937832, mobiel: 06-29535947 e-mail: enaber@wwf.nl

Rob de Winter, Afdeling Marketing Museon
Tel. 070-338421, e-mail: rdwinter@museon.nl


---
Wereld Natuur Fonds
Unit persvoorlichting
Boulevard 12
3707 BM Zeist