Gemeente Rotterdam

Nr. 217
9 december 2003

Oefening hulpverlening aan evacués

Op zaterdag 13 december houden een aantal gemeentelijke diensten ondersteund door regionale hulpverleningsdiensten een oefening opvang en verzorging van evacués. De oefening wordt gehouden in de deelgemeente Hoek van Holland waar in wijkgebouw de Hoekstee daadwerkelijk een opvangcentrum wordt ingericht. Tijdens de oefening moeten 'echte' evacués worden opgevangen, geregistreerd en verzorgd. Hiervoor zullen ruim 350 vrijwilligers worden ingezet.

Het doel van de oefening is om te toetsen of de papieren plannen van de diensten en organisaties die zijn belast met het inrichten van een opvangcentrum en de opvang van evacués in werkelijkheid ook uitvoerbaar zijn.

De oefening begint rond 10.30 uur met aankomst van de evacués in het opvangcentrum. Om 12.00 uur brengt een delegatie van Vips, waaronder burgemeester Opstelten, de deelgemeentevoorzitter van Hoek van Holland, dhr. Van Eijk en het hoofd van de Brandweer / RHHR, dhr. Berghuijs een bezoek aan het opvangcentrum. Rond 14.00 uur is de oefening afgelopen.

Aan de oefening wordt deelgenomen door:
Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Dienst Sport en Recreatie, Bestuursdienst Dienst Gemeentewerken, Dienst Burgerzaken, Grootschalige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen Rotterdam-Rijnmond, Riagg, Rode Kruis, Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond, De RET, Regionale Hulpverleningsdienst Rotterdam Rijnmond / Brandweer Rotterdam en Adviesbureau Cuijpers Consultancy uit Zwolle.

noot voor de redactie/