Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nationale Luchtvaartbeurs in Luchtvaart-Themapark Aviodrome uitgesteld naar 13 en 14 december

Luchthaven Lelystad, 18 november 2003 - De Nationale Luchtvaartbeurs die zou plaatsvinden in het weekend van 23 en 24 november in de Aviodrome wordt verplaatst naar het weekend van 13 en 14 december van dit jaar. Oorzaak hiervan is het feit dat het Nationaal Luchtvaart-Themapark pas op 26 november voor het publiek wordt geopend.

'Extra bijzonder'
Dit jaar wordt de Nationale Luchtvaartbeurs 'extra bijzonder', omdat deze plaats zal vinden in de gloednieuwe binnenexpositieruimte van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome. De Nationale Luchtvaartbeurs werd 22 maal eerder georganiseerd in het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol, dat inmiddels is gesloten.

Sensatie

Er zal van alles te zien en te koop zijn: historische luchtvaartboeken en computerspellen, vliegtuigonderdelen, herinneringen aan bekende vluchten, videofilms en zeldzame vliegtuigfoto's, posters en de mooiste vliegtuigmodellen. Ook voor mensen die een leuk en boeiend dagje uit zoeken, is de beurs een attractie: alleen het bekijken van de stands is al een ware sensatie! De stands zullen geplaatst worden temidden van de vele historische vliegtuigen, die in deze hal tentoongesteld staan. Zo is er onder andere een Skymaster te zien; het viermotorige passagiersvliegtuig dat de eerste KLM-vlucht naar New York maakte in 1946. Ook de Fokker F.7a, het eerste KLM-vliegtuig dat in 1927 vanaf Schiphol naar Batavia in Nederlands Oost-Indie vloog, kan men bewonderen en de MiG-21, de Russische straaljager die in de expositie symbool staat voor de Koude Oorlog. Naast de vele vliegtuigen, bevinden zich in de expositiehal diverse attracties, zoals een top-view theater, waar men een ballonvaart over Nederland meemaakt.

Reserveren

Voor het reserveren van een stand kan men contact opnemen met Danielle Dekker, telefoonnummer 0320-289860 of email-adres: d.dekker@aviodrome.nl. Meer informatie is te krijgen via tel. 0320-289840 en is te vinden op www.aviodrome.nl.


---

Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome, Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad. Informatie voor de pers: Mirjam van Hensbergen, Ralph Fischer en Peter van de Noort, tel. 0320 289858 of p.vdnoort@aviodrome.nl.


---- --