Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam zoekt vrijwilligers

(30-10-03) Lijkt het u wat om zelf mee te doen met een echte rampenoefening? Zelf te ervaren hoe gemeentelijke diensten zich voorbereiden op evacuatie en opvang van slachtoffers?

Die mogelijkheid wordt u nu geboden. De gemeente Rotterdam zoekt namelijk vrijwilligers die als slachtoffers van een scheepsramp mee willen doen met een grootschalige opvang- en verzorgingsoefening op zaterdag 13 december 2003 in Hoek van Holland.

De oefening is bedoeld als training voor medewerkers van een groot aantal gemeentelijke diensten. Tijdens deze oefening moeten zij zorg dragen voor zon 350 slachtoffers van een scheepsramp.

De oefening begint om 9.00 uur op het schip de Hollandica (Stenaline). Het einde van de oefening staat gepland om 14.00 uur. U wordt opgevangen in de vertrekhal van Stenaline (naast NS-station) en vervolgens naar het schip begeleid.

Wie kunnen zich aanmelden?

Iedereen kan zich voor deze dag als vrijwilliger aanmelden. Jong, oud, zelfs peuters of kleuters zijn welkom. Er geldt geen leeftijdsbeperking.

Vergoeding

De reiskosten naar en van Hoek van Holland krijgt u op basis van openbaar vervoer-tarief (trein 2^e klas) vanaf Rotterdam-Centraal Station vergoed. Voor koffie, thee, koek en een lunchpakket wordt gezorgd.

Vrijwilligers die lid zijn van een vereniging worden op kleine schaal gesponsord. Per vrijwilliger zal 5,00 in de verenigingskas worden gestort. De bijdrage voor deelnemers die geen vereniging vertegenwoordigen, wordt overgemaakt aan "Artsen zonder grenzen".

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met

Rida Vervoorn, tel. 010 417 25 05 of per mail: aj.vervoorn@bsd.rotterdam.nl

Henk Sagius, tel. 010 417 33 10 of per mail: hj.sagius@bsd.rotterdam.nl

Aanmelden kan tot en met 20 november 2003.

Let wel, aanmelden is vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend. De inzet van vrijwilligers tijdens deze oefening bepaalt voor een belangrijk deel ook het succes van de oefening.

Deelnemende diensten zijn: de brandweer, de politie, de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Sport en Recreatie, Gemeentewerken, de RET, de deelgemeente Hoek van Holland en de Bestuursdienst Rotterdam.