Binnensticht, 13.00 uur

Utrecht 13-12-2003 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Hennepkwekerij ontmanteld

Hollandsche Rading De politie heeft op vrijdag 12 december een inval gedaan in een loods waarvan vermoed werd dat daar een hennepkwekerij was gevestigd. In de loods werden een 34 jarige en een 31-jarige man beiden uit Amsterdam, een 33-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 31-jarige man zonder bekend woonadres aangehouden.

In de loods werd een volledig in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen met in totaal ongeveer 4600 hennepplantjes. Ook bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De apparatuur en de plantjes werden inbeslaggenomen en zullen vernietigd worden. De vier mannen zijn ingesloten en naar hun betrokkenheid wordt nader onderzoek ingesteld.

Man aangehouden voor bedreiging

ZEIST Een 22-jarige man uit Zeist is op zaterdag 13 december omstreeks 03.30 uur aangehouden op verdenking van bedreiging. De Zeistenaar wordt er van verdacht een portier van een horecagelegenheid te hebben gedreigd dood te zullen schieten.

Na het uiten van de bedreigingen was de man weggereden in een personenauto. De politie wist de stilstaande auto kort daarna te traceren en juist op het moment dat de Zeistenaar wilde wegrijden, kon de politie hem aanhouden. Ook werd gezien dat hij snel nog iets uit zijn zak haalde en dit voorwerk in de auto wierp. Na onderzoek bleek het om een mobiele telefoon te gaan.

De Zeistenaar werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Verlichtings- en alcoholcontrole

DE BILT/ZEIST/GROENEKAN - Bij een controle vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag op diverse straten werden 595 bestuurders gecontroleerd op snelheid waarvan er 65 een bekeuring kregen wegens overschrijding van de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u..

559 bestuurders legden op straat een blaastest af en drie moesten mee naar het bureau voor een ademanalyse onderzoek. Deze drie bleken inderdaad teveel te hebben gedronken, zij hadden respectievelijk 230, 290 en 775 ug/l alcohol in hun lichaam. De laatste moest op grond van de hoogte van de uitslag zijn rijbewijs inleveren.