Rijn&Venen, 12.10 uur

Utrecht 13-12-2003 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Verkeerscontrole

LOENERSLOOT/ABCOUDE - Op vrijdag 12 en zaterdag 13 december van 19.00
- 03.00 uur werd een grote verkeerscontrole gehouden op de carpoolplaats bij Vinkeveen en bij de op- en afritten van de Rijksweg A2 bij Abcoude.

Aan de controle werkten mee personeel van het politiewijkteam Breukelen-Abcoude-Loenen, van het politiewijkteam De Ronde Venen, het Westteam van de politie, personeel van de afdeling Verkeer van de Regionale Verkeersdienst, personeel van de Douane en een drugshond met begeleider. Ook hielden politiemensen gedurende de actie toezicht met een onopvallend videosurveillancevoertuig op de prov. weg N201.

De resultaten: zestien aanhoudingen wegens het rijden onder invloed van alcohol, twee rijbewijzen werden ingevorderd, twee bestuurders stonden gesignaleerd wegens betaling openstaande boetes, 1 bestuurder had een wapen(honkbalknuppel) bij zich en weer een andere bestuurder werd betrapt op te snel rijden. Hij reed 162 waar 100 km/h is toegestaan.

Verder werden de volgende bekeuringen uitgedeeld: 2 niet op eerste vordering rijbewijs tonen, 10 geen of onjuiste verlichting voeren, 3 APK verlopen, 1 onvoldoende rechts houden, 1 gladde voorband, 3 negeren rood verkeerslicht, 1 lekke uitlaat, 1 onjuist voeren handelaarskenteken, 1 overschrijding verdrijvingsvlak.

Aangehouden voor plegen vernielingen

MIJDRECHT De politie heeft op zaterdag 13 december omstreeks 02.00 uur een 16-jarige inwoner van Mijdrecht aangehouden. De Mijdrechter wordt er van verdacht ruiten van drie personenautos op de Malachiet en de Briljant vernield te hebben.

Surveillerende politiemensen die op de melding af waren gegaan, zagen de Mijdrechter die aan het opgegeven signalement voldeed, lopen op de Briljant. Hij werd ingesloten in het bureau voor nader onderzoek en verhoor.

Mannen aangehouden

WOERDEN Na een melding van een verdachte situatie op de Voorstraat waarbij een aantal mannen was betrokken, trof de politie ter plaatse twee mannen aan die voldeden aan het signalement.

De mannen reageerden bij het aanspreken direct agressief in de richting van de politiemensen. Ook verscheen een derde man ter plaatse die zich met het gesprek ging bemoeien. Deze man werd gevorderd zich te verwijderen, maar hij bleef staan waarna hij werd aangehouden. Maar dat wilde de man niet, waarop er een worsteling ontstond. De twee andere mannen mengden zich ook in de worsteling waarop de politiemensen dreigden pepperspray te gaan gebruiken. 1 man bleef een politieman zodanig belagen dat hij zich genoodzaakt zag pepperspray te gebruiken.

Hierna konden de drie mannen worden aangehouden en worden overgebracht naar het bureau. Een 21-jarige man uit Montfoort kon na verhoor in vrijheid gesteld worden. De twee andere mannen, een 21-jarige Montfoorter en een 24-jarige Woerdenaar, werden wel voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Toezicht houden

MAARSSEN Bij het toezicht houden op de diverse straten in de avond en nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 december werden dertien personen bekeurd voor onder meer het wildplassen, het rijden in strijd met een gesloten verklaring, het rijden zonder geldige verzekering, het parkeren op een fietsstrook, het rijden zonder verlichting, het zonder vergunning parkeren op een invalidenparkeerplaats.

Toezicht houden

MIJDRECHT/VINKEVEEN - Bij het toezicht houden op diverse straten in de avond en nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 december werden negentien personen bekeurd voor uiteenlopende feiten. Zo kregen veertien personen een bekeuring wegens het zich zonder noodzaak ophouden in een portiek, 2 voor het drinken van alcohol op straat, 1 voor het te vroeg afsteken van vuurwerk, 1 opgeven valse naam en 1 voor gebreken aan de verlichting.

Controle fietsverlichting

WOERDEN Bij een controle op de fietsverlichting op vrijdag 12 december tussen 07.00 en 08.00 uur op de Singel werden 21 fietsers bekeurd.