Vlaamse overheid

Continuïteit neutrale ontmoetingsruimten verzekerd

De Vlaamse regering heeft het besluit van Vlaams minister BYTTEBIER principieel goedgekeurd waardoor de neutrale ontmoetingsruimten verder gefinancierd worden, een decretale basis krijgen en ondergebracht worden bij de werking van de Centra voor Algemeen Welzijnswerk. Het besluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Neutrale ontmoetingsruimten zijn neutrale plaatsen, bestemd voor situaties waarbij na een scheiding het contact tussen ouder en kind gedurende onbepaalde tijd onderbroken werd of zodanig conflictueus verloopt, dat het welzijn van het kind hierdoor in het gedrang komt. Het doel ervan is contactherstel.

De goedkeuring maakt van deze dienstverlening een gemeenschapsmaterie en zorgt voor een bestendiging van de middelen. Door de structurele verankering van de neutrale ontmoetingsruimten wordt het vertrouwen bij personeel, verwijzers en publiek hersteld.

Deze materie situeert zich op het raakvlak welzijn en justitie: een goede samenwerking is een noodzakelijke voorwaarde om deze dienstverlening te doen slagen. Minister Byttebier blijft dan ook oproepen tot een goed overleg.

persinfo : Harry Vanbuel, woordvoerder van minister Byttebier - tel. 02 553 24 11 e-mail: persdienst.byttebier@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---