KBC en SiNSYS tekenen intentieverklaring
(11/12/03 15:32 CET)

KBC Bank ondertekent vandaag een intentieverklaring met SiNSYS N.V., die de centrale verwerking zal verzorgen van de krediet- en debetkaarten van K&H Bank in Hongarije, CSOB Bank in Tsjechië en Slovakije en Kredyt Bank in Polen.
In 2004 start SiNSYS N.V. met de technische onderbouw en migratie van de kaarten. Deze technische voorbereidingsfase zal ongeveer zes maanden per land in beslag nemen, waarna de specifieke centrale verwerking land per land wordt opgestart. Voor de kaartgebruikers zelf verloopt deze overgang naar de centrale verwerking van hun transacties naadloos en volledig transparant.

De princiepsovereenkomst betreft zowel de centrale verwerking als de lokale dienstverlening voor in totaal 4 miljoen bankkaarten, 50 000 terminals en 177 miljoen transacties in deze 4 Centraal-Europese landen. Voor KBC Bank past deze stap in haar streven naar groepswijde synergieën. Eerder al sloot de bank een overeenkomst met Oberthur NV voor de levering van 10 miljoen Proton Prisma EMV-kaarten voor België, Polen, de Tsjechische Republiek, Slovakije en Hongarije.