MANPOWER NEDERLAND

Manpower kondigt overname Right Management Consultants aan

Manpower Inc. kondigt acquisitie Right Management Consultants Inc. aan
Scope van totale dienstenpakket Manpower Inc. breidt fors uit door overname

Milwaukee, Wisconsin, USA, 11 december 2003. Vandaag kondigde Manpower Inc. aan (NYSE: MAN) de onderhandelingen met Right Management Consultants Inc. over de overname, succesvol te hebben afgerond. Manpower Inc. is een wereldwijde dienstverlener en gespecialiseerd in hoogwaardige personeelsdiensten. Right Management Consultants Inc. is wereldwijd het grootste adviesbureau gespecialiseerd in career transition en organisatieontwikkelingadvies.
'De acquisitie van Right biedt onze organisatie een geweldige mogelijkheid om ons eigen aanbod aan personeelsdiensten uit te breiden zodat we onze klanten meer maatwerkoplossingen kunnen aanbieden voor de verschillende employability-vraagstukken. Deze overname past een op een in onze business strategie voor de komende jaren', aldus Jeffrey A. Joerres, Chairman en CEO van Manpower Inc.
9)'We werken nauw samen met klanten en vertalen hun wensen in eisen in verschillende dienstenconcepten. Wereldwijd zetten we een nieuwe standaard voor dienstverlening in employment neer. We geloven in strategische allianties met onze klanten om hen te ondersteunen gedurende de totale levenscyclus van employment. Van instroom van personeel tot aan door en uitstroom van personeel. Right heeft een bijzonder competent management team dat ons zal ondersteunen in het bereiken van de volgende fase ter realisatie van onze missie', voegde Joerres hieraan toe.

Richard J. Pinola, Chairman en CEO van Right Management Consultants, Inc. verklaarde: 'We zien er naar uit om toe te treden tot de Manpower organisatie en we ons werkgebied wereldwijd uit kunnen breiden. Beide bedrijven kunnen op deze manier hun krachten bundelen zodat we onze klantengroepen optimaal kunnen bedienen in iedere fase van employability. Opvallend is dat onze corporate normen en waarden en bedrijfsfilosofie opvallend veel overeenkomsten vertonen. Ik vertrouw erop we een goed paar vormen waar onze eigen mensen, onze aandeelhouders en onze klanten de vruchten zullen plukken'.

Het derde kwartaal 2003 had Right een omzet van $344 miljoen Dollar en netto winst van $31 miljoen Dollar. Verwachtingen voor eind 2003 is dat de totale omzet uit zal komen op $450 miljoen Dollar met een netto inkomen van $41 miljoen Dollar.

Pinola voegt toe dat 'Zijn staf erg uitziet naar de samenwerking met de Manpower staf om samen de basis voor de samenwerking uit te bouwen en te verstevigen'. Manpower zette zelf een eigen organisatieontwikkeling tak op. Een tak die opereert onder het merk The Empower Group. The Empower Group is inmiddels gevestigd in 11 landen, waaronder Nederland. De Empower Group operatie zal gaan fuseren met Right nadat de overname volledig is afgerond. Pinola blijft aan als Chief Executive Officer en zal rechtstreeks rapporteren aan Joerres.

Einde bericht