Gemeente Gouda


"all these questions"

persbericht
Regionale Kunststichting Gouda

"all these questions"

die van 9 december 2003 tot en met 5 januari 2004 wordt gehouden in de Stadsgalerie, Achter de Kerk 10 te Gouda. De opening vindt plaats op vrijdag 12 december 20.00 uur en wordt verricht door de exposerende kunstenaars Martijn van der Wal en Peter van Bogget.

De galerie is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zondag bent u welkom van 14.00 uur tot 17.00 uur.

De kunstenaars Martijn van der Wal en Peter van Bogget verklaren desgevraagd:" Wij hebben niets te vertellen. Nou ja geen boodschap in elk geval. Het mooie is juist, dat een kijker nieuwe ideeen toevoegt aan een werk. We ondekten dat ons dezelfde dingen afvragen tijdens het schilderen. Vragen over het proces, over techniek en over keuzes. Als kijker zie je een eindresultaat en dat roept heel andere vragen op. Er is dus een enorm verschil tussen de positie van de kunstenaar ten opzichte van zijn werk en de positie van de kijker".

Om hun visie te illustreren hebben Martijn en Peter twee schilderijen van elkaar overgeschilderd.Hun commentaar:" Normaal gesproken kijk je naar een schilderij dat af is en laat je je gedachten daarover gaan. Wij hebben nu aangetoond dat een schilderij dat volgens de ene kunstenaar af is, de andere juist prikkelt om er iets nieuws mee te doen. We waren overtuigd van de mogelijkheden van het idee en allebei positief verrast door het resultaat".

U bent van harte welkom om uw eigen oordeel over dit experiment te komen vormen!

Behalve de bovenvermelde openingstijden, is de galerie ook geopend op "KAARSJESAVOND" het bekende kerstevenement met muziek, samenzang en een sfeerrijk met kaarslicht versierde Markt te Gouda. Deze avond vindt plaats op dinsdag 16 december. De galerie is dan vanaf 11.00 uur tot 21.00 uur geopend. Tijdens deze uren kunt u een kunstgeschenk ophalen dat u in het kader van het lustrumproject "KUNST OP DE DEURMAT" wordt uitgereikt! Deze geschenken zijn orginele kunstwerkjes van de deelnemende kunstenaars en worden aan de bezoekers uitgedeeld. Met deze laatste activiteit wordt het lustrumjaar tevens afgesloten