Provincie Overijssel

Provincie pakt knelpunten in de pleegzorg met Ruim ? 180.000,- voortvarend aan

Met een bedrag van EUR 106.600,- willen Gedeputeerde Staten van Overijssel de acute knelpunten bij de pleegzorg in de provincie oplossen. Het geld wordt besteed aan het uitbreiden van zogenaamde netwerkplaatsen. Dit betekent dat kinderen en jongeren worden opgevangen in een pleeggezin binnen de eigen familiekring of in de directe leefomgeving van de zorgbehoeftige jongere.

Naast deze eenmalige bijdrage stelt het provinciebestuur een structureel bedrag van EUR 80.000,- beschikbaar om een uitbreiding van het aantal reguliere pleegzorgplaatsingen mogelijk te maken.

Met Trias Jeugdhulp, de verantwoordelijke instelling voor pleegzorg in Overijssel, zijn afspraken gemaakt om per direct de middelen in te zetten.

De toenemende vraag naar pleegzorg, ook in Overijssel, zorgt voor een enorme druk op de wachtlijsten. "Binnen het provinciale jeugdzorgbeleid neemt de wachtlijstbestrijding een belangrijke plaats in", aldus gedeputeerde Ranter, verantwoordelijk voor de zorg in Overijssel. "Een strijd die we blijven voeren zolang er kinderen zijn die op hulp wachten."

Eerder dit jaar heeft de provincie voor 2003 en 2004 een bedrag van EUR 150.000,- beschikbaar gesteld voor de bestrijding van de wachtlijsten in de pleegzorg. Dit heeft er inmiddels aan bijgedragen dat de wachtlijsten met ruim 30 cliënten is verminderd. Gedeputeerde Staten willen de nu behaalde resultaten graag verder uitbreiden. "Daarom doen we opnieuw een gerichte aanval op de wachtlijsten door dit keer de capaciteit voor netwerkpleegzorg te vergroten", aldus gedeputeerde Ranter. "Dit is een waardevolle vorm van jeugdzorg, omdat het kind de kans krijgt om op te kunnen groeien in een bekende leefomgeving. Met de extra bijdrage willen we zo op korte termijn een oplossing bieden voor de grote knelpunten in deze branche van de jeugdzorg."

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2003 Provincie Overijssel