ABVAKABO FNV

CAO Ziekenhuizen: stijging pensioenpremie naar werkgever

ABVAKABO FNV heeft donderdagmiddag de inzet vastgesteld voor de onderhandelingen over de nieuwe CAO Ziekenhuizen. 'We willen onder andere dat de stijging van de pensioenpremie voor rekening van de werkgevers komt. En er moet een eenmalige uitkering komen van 1,25%', aldus Tim de Jong, landelijk bestuurder van de vakbond.

Namens de ruim 20.000 leden -en voor alle andere werknemers- heeft de grootste bond in de ziekenhuizen een duidelijke wensenlijst. Het najaarsakkoord biedt geen loonruimte, dus komen andere CAO-onderwerpen aan de orde. De oplopende stijging van de pensioenpremie is voor de leden een belangrijk punt. ABVAKABO FNV stelt daarom voor de premieverhoging van 1 januari 2004 volledig voor rekening te laten komen van de werkgever.

Andere punten voor het overleg zijn aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en het handhaven van afspraken rond arbeidsomstandigheden. Ook wil de bond voldoende stageplaatsen voor studenten creëren. De Jong: 'Uiteraard zijn deze punten ook in het belang van de werkgever. ABVAKABO FNV gaat er dan ook vanuit dat die hierop positief reageert.' Bovendien wil de bond voor ziekenziekenhuispersoneel goede en controleerbare afspraken maken over zeggenschap van werknemers over het bestuur.

Maandag 15 december 2003 starten de onderhandelingen tussen bonden en werkgevers. De laatste overlegdatum is voorlopig vastgesteld op 11 februari 2004. 'Wij willen een gezonde CAO Ziekenhuizen. En wij hopen, net als de werknemers dat die zo snel mogelijk tot stand komt', meldt de CAO-onderhandelaar tot slot.

De CAO Ziekenhuizen is van toepassing op ruim 170.000 werknemers.
---


---
ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

Wilt u meer weten, kijk op www.abvakabo.nl/ziekenhuizen of neem contact op met:
Tim de Jong landelijk bestuurder 06 - 512 747 68 Ubbo Dijk voorlichter 06 - 209 568 21

11 dec 03 15:46