Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt mannen aan voor misbruik kinderen

Breda, 11 december 2003

Politie arresteert 5 verdachten voor ontucht met 6 minderjarige kinderen

BREDA- Rechercheurs van de afdeling Zeden van het district Breda hebben de afgelopen weken in totaal vijf mannen in de leeftijd van 17 tot 63 jaar aangehouden voor seksueel misbruik en verkrachting van een of meer, van het in totaal zes, minderjarige kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Vier verdachten zitten nog in bewaring. Van de vijfde verdachte is de bewaring geschorst. De verdachten kennen de kinderen vanuit vriendschappelijke contacten met de ouders of zijn familie van elkaar.

Begin oktober kwam de zaak aan het rollen toen een ouder van een zevenjarig meisje bij de politie aangifte deed van ontuchtige handelingen door een man, die het kind had ontmoet toen ze bij leeftijdgenoten op bezoek was. Het kind bleek onzedelijk te zijn betast. De man, een 63 jarige Amsterdammer, verbleef regelmatig in het gezin van zijn Bredase neef. Het onderzoek raakte in een stroomversnelling toen uit dit gezin signalen kwamen, dat twee van de drie dochters ook seksueel waren misbruikt.

Tijdens het verloop van het onderzoek stuitte de politie op nog vier verdachten afkomstig uit Etten-Leur en Arnhem. Alle vijf worden verdacht de kinderen seksueel te hebben misbruikt. De kinderen werden beloond met snoep of kregen wat zakgeld. De kinderen komen overwegend uit Breda en zijn in een speciale verhoorstudio door de politie gehoord. De feiten vonden meestal plaats in de bossen rond Breda of in de woningen van de verdachten. Voor de minderjarige kinderen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Bron: R. van Kuik