Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 09-12-2003

Radio
SESJUN
Uitzending donderdag 11 december
Radio 4 ­ 23.00 uur

Fra fra sound in sesjun

In het TROS-jazzprogramma SESJUN staat donderdag 11 december Fra Fra Sound op het podium van het Beauforthuis in Austerlitz.

Fra Fra Sound bestaat al twintig jaar en was in big band-bezetting al eerder te gast in SESJUN. Deze Surinaams/Caraibische band concentreerde zich aanvankelijk op kaseko en winti, maar breidde haar stijl gaandeweg uit. Bandleden Andro Biswane, sGuno Kramer, Carlo Ulrichi Hoop, Michael Simon, Efraim Trujillo en Vincent Henar, sinds begin jaren tachtig de drijvende kracht achter Fra Fra, voelen zich even thuis op jazzfestivals als op wereld-muziekfestivals.

De naam Fra Fra heeft verschillende betekenissen: het staat voor een mengvorm, maar ook voor vreemd, anders, mysterieus, de onzichtbare verwantschap. Fra Fra is tevens de naam van een stam in Ghana. In die zin weerspiegelt de groepsnaam de verwantschap tussen muziek, dans, religie en wereldbeschouwing uit de Afrikaanse diaspora en West-Afrika. De oorspronkelijke verwantschap tussen jazz, kaseko en Afrikaanse ritmes worden door Fra Fra inzichtelijk gemaakt op een organische en altijd swingende manier.