Nederlands Huisartsen Genootschap


Uitnodiging voor algemene ledenvergadering NHG

Het NHG nodigt u uit om de volgende algemene ledenvergadering bij te wonen. De ledenvergadering wordt op donderdag 11 december gehouden, van 18.30 uur tot ongeveer 21.00 uur in Vergadercentrum Hoog Brabant te Utrecht. Vanaf 18.00 uur wordt u ontvangen met koffie en broodjes. Na afloop is er gelegenheid om een drankje te nuttigen. De agenda bevat de volgende themas:


1. Bestuurlijke vernieuwing van het NHG
Voor meer informatie over de bestuurlijke vernieuwing -klik hier verder-
Het voorgenomen besluit tot bestuurlijke vernieuwing is na een eerste bespreking tijdens de algemene ledenvergadering van het NHG op 21 mei in de daaropvolgende ledenvergadering op 18 september jl. goedgekeurd. Aan het bestuur werd daarmee tevens de opdracht verleend om de vervolgstappen voor te bereiden. Op 11 december worden de gewijzigde statuten en reglementen van de vereniging ter goedkeuring aan de leden voorgelegd. Tevens zal worden besloten over het profiel en de positie van de Verenigingsraad, vindt de voordracht plaats van de Raad van Toezicht en wordt het nieuwe bestuur benoemd.


2. Werkprogramma NHG 2004
Het Werkprogramma NHG 2004 is het resultaat van een nieuwe prioriteitstelling in de activiteiten van het NHG mede naar aanleiding van het gewijzigde subsidiebeleid van het ministerie van VWS. Op 11 december wordt het werkprogramma, bestaande uit de werkplannen en de begroting voor 2004, ter goedkeuring aan de leden van het NHG voorgelegd.


3. Rapport Werkgroep Functie-en Taakomschrijving huisartsenzorg In de algemene ledenvergadering van het NHG op 21 mei jl. is de eerste concept rapportage van de werkgroep Functie- en taakomschrijving huisartsenzorg besproken. Vervolgens heeft er een interne en een externe commentaarronde plaatsgevonden. De resultaten daarvan zijn door de werkgroep verwerkt en het eindrapport wordt op 11 december ter goedkeuring voorgelegd aan de leden van het NHG.

Als u de ledenvergadering wilt bijwonen wordt u vriendelijk verzocht zich vóór 27 november aan te melden bij het directiesecretariaat van het NHG-bureau, e-mail: directie@nhg-nl.org. Na opgave worden de definitieve agenda en de bijbehorende stukken u uiterlijk 1 december toegezonden.