Ingezonden persbericht


Persbericht Gemeente Barendrecht

Financiële bijdrage voor kerstbomen in de straat

BARENDRECHT - Bewoners van Barendrecht die hun straat, plein of buurt in deze feestelijke decembermaand willen aankleden met één of meerdere kerstbomen, kunnen daarvoor een bescheiden financiële bijdrage krijgen van de gemeente. Het Barendrechtse college van burgemeester en wethouders heeft dat onlangs besloten. De bijdrage is maximaal E 150 per aanvraag. Voorlopig geldt deze regeling alleen voor dit jaar. Volgend jaar wordt apart bekeken of de subsidieregeling wordt gecontinueerd.

De bijdrage voor kerstbomen in straten en buurten is bedoeld om bewoners dichter bij elkaar te brengen, om de gemeenschapszin te bevorderen. Bovendien wil de gemeente initiatieven van bewoners zo veel mogelijk ondersteunen. De afgelopen weken zijn er bij de gemeente diverse vragen binnengekomen over een mogelijke subsidie voor gezamenlijke kerstbomen, met name van bewoners uit Barendecht-Carnisselande, Bovendien zorgt de wijkvereniging Smitshoek al jaren voor een enkele fraaie kerstbomen aan de Wagenmakerij. De gemeente waardeert dergelijke initiatieven en vandaar ook het besluit om daar dit jaar een aparte subsidie voor uit te keren.

Mensen die in aanmerking willen komen voor de subsidie kunnen rechtstreeks contact opnemen met de gemeente Barendrecht, Stefaan Vanderstappen: 0180 - 698 798 of via s.vanderstappen@barendrecht.nl. Overigens gelden voor het plaatsen van kerstbomen in de openbare ruimte wel bepaalde voorwaarden. Vraag ernaar bij de gemeente!

Noot voor de pers,