Politie Zuid-Holland-Zuid

09/12 Middag Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-12-2003 - Persberichten District I

DIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 29-jarige man uit Dordrecht is aangehouden.Op maandagavond brak de man in bij enkele autos in Dordrecht. Een getuige belde de politie met de mededeling dat de fiets van de man in een brandgang aan de Groenhove stond. De politie vond in de rugzak bij de fiets een autoradio. Even later troffen ze de 29-jarige man ineengedoken in een auto aan de Groenhove aan, de man werd aangehouden. De ruit van de auto was ingeslagen en de man had een frontje van een autoradio bij zich. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- De politie heeft op dinsdagmorgen 9 december een verkeerscontrole gehouden op de Merwedestraat. Hier controleerde zij bijna 600 voertuigen. 29 automobilisten kregen een bekeuring. 1 had geen geldig rijbewijs, 24 automobilisten droegen geen veiligheidsgordel en 5 automobilisten overschreden de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur.

VERLICHTINGSCONTROLE
ZWIJNDRECHT- De politie heeft een verlichtingscontrole gehouden op de Jeroen Boschlaan. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 9 december. 10 fietsers hadden hun verlichting niet in orde en kregen hiervoor een bekeuring.
DORDRECHT- Op dezelfde morgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Merwedestraat. Hier bleken 15 fietsers hun verlichting niet in orde te hebben. Hiervoor ontvingen zij een boete.