Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave dinsdag 9 december 2003

* RADARSNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield dinsdagmorgen op de Oldegaarde een radarsnelheidscontrole. Tussen half tien en half elf flitste de radar 74 van de in totaal 268 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur in plaats van '50'.


* DRENKELINGEN
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag rond één uur belandden zowel in de Achterhaven als in een vijver aan de Prinsenlaan twee vrouwen in het ijskoude water. Op de Achterhaven viel een 53-jarige Rotterdamse door nog onbekende oorzaak in het water, terwijl op de Prinsenlaan een negentigjarige vrouw kopje onder ging. De 53-jarige vrouw werd door vier brandweerlieden uit het water gehaald. Zij bleek ernstig onderkoeld en moest in kritieke toestand naar het Erasmus Medisch Centrum worden vervoerd. De vier brandweerlieden, die ook onderkoeld geraakten, werden ter plaatse door GGD-personeel behandeld.
Op de Prinsenlaan wilde de negentigjarige vrouw de eendjes voeren. Daarbij reed haar rollator via een aflopend talud in de richting van de vijver. De vrouw trachtte haar rollator nog te pakken, maar kwam samen met haar loopwagentje in het water terecht, waar zij kopje onder ging. Een 66-jarige Rotterdammer, die een en ander zag gebeuren, bedacht zich geen moment en haalde de vrouw uit het water. Voor onderzoek werd het slachtoffer naar het IJssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel gebracht. De man zelf werd door politiemensen thuis gebracht, waar hij zich snel kon omkleden.


* HOOGBEJAARDE ROTTERDAMMER BEROOFD
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag kort na één uur werd op het Grotekerkplein een 88-jarige Rotterdammer beroofd van zijn handtelefoon. Het slachtoffer liep daar met zijn rollator, toen hij werd belaagd door een ongeveer veertigjarige man, die hem zijn mobieltje afnam en met zijn buit in de drukte van de weekmarkt op de Binnenrotte verdween.