Politie Gelderland-Midden

Arnhem - de politie lost 26 zaken op met 17 verdachten
Publicatiedatum: 09-12-2003

De politie heeft in een uitgebreid onderzoek 17 verdachten aangehouden. De verdachten worden in totaal verdacht van 26 zaken, waaronder berovingen, woninginbraken en autodiefstallen.

De eerste aanhouding in het onderzoek is verricht op 11 oktober in Amsterdam. Daar trof de politie een verdachte aan in een gestolen auto. De auto was net gestolen na een woninginbraak in de Diepenbrocklaan in Arnhem. Een paar dagen later, op 14 oktober, werden nog drie aanhoudingen verricht nadat drie verdachten met een gestolen creditcard betaalden in een hotel in Arnhem. Onderzoek wees uit dat de zaken met elkaar in verband stonden en naarmate het onderzoek vorderde, bleken er steeds meer zaken en verdachten bij te komen.

De verdachten worden verdacht van 4 berovingen (waaronder één op de Zijpendaalseweg en één op de Oude Zevenaarseweg in Arnhem), 12 woning- en bedrijfsinbraken in Arnhem, Doorwerth, Doornenburg en Duiven, 5 autodiefstallen, oplichting, verduistering en vernieling. De verdachten zouden in wisselende samenstelling hebben gewerkt. Over de autodiefstallen wordt verklaard dat ze die wilden gebruiken voor straatraces. Daarom hadden ze steeds dezelfde wagens gestolen, zodat de race `eerlijk' zou verlopen. De race is gelukkig nooit gehouden. De buit bestond onder andere uit auto's, geld, passen, computers en telefoons. Een gedeelte hiervan kon aan de rechtmatige eigenaren worden teruggegeven.

De verdachten variëren in de leeftijd van 13 tot 21 jaar, waaronder 4 meiden (13, 14, 14 en 18 jaar oud). De verdachten zijn afkomstig van Arnhem, Doorwerth en Amsterdam. Zes verdachten, allen man, zitten nog vast.

voor nadere informatie:
Remke Weller
politie Gelderland-Midden
026 352 4315

---