Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



9 december 2003



Twello - aanhouding na bedreiging met mes


De politie heeft op maandagavond omstreeks 20.00 uur aan de Michiel de Ruyterstraat in Twello een 18 jarige bewoner uit deze plaats aangehouden.
De man bedreigde zijn begeleiders van het project begeleid wonen met een keukenmes. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.



Zutphen - verlichtingscontrole


Bij een verlichtingscontrole aan de Houtwal te Zutphen heeft de politie meerdere
fietsers en automobilisten aangesproken en staande gehouden.
Resultaat: bekeuringen voor het onnodig mistlichtvoeren, fiets zonder achterlicht, een niet werkend remlicht maar verder geen schokkende dingen.



Zutphen- vrouw bijna aangereden


De politie zoekt getuigen van een incident waarbij afgelopen vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur een Zutphense fietsster bijna werd aangereden. De vrouw kon gelukkig nog op tijd opzij springen, waardoor een aanrijding werd voorkomen. De 37-jarige Zutphense stond op de kruising Hogestraatje - Laarstraat met haar fiets op het fietspad om linksaf de Laarstraat op te rijden. Zij moest het verkeer op de Laarstraat komende vanaf de Watertoren voorrang verlenen toen een witte auto met laadbak haar bijna aanreed. De vrouw kon nog net op het trottoir springen, terwijl de automobilist doorreed. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900 - 8844.


Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --