QUINTIQ


Ewals Cargo Care tekent contract met Quintiq

('s-Hertogenbosch - 9 december 2003) Ewals Cargo Care kondigt vandaag aan een contract te hebben getekend met Quintiq voor de levering van een advanced planning en scheduling systeem. Ewals zal de Quintiq technologie gebruiken om haar rol als Lead Logistics Provider (LLP) voor de klanten in de automobiel industrie binnen geheel Europa verder te verbeteren. Quintiq zal alle beschikbare transportorders plannen, optimaliseren en de executie van de dagelijkse operatie volgen.

De heer Renaat Sohl, Corporate Manager Marketing & Development bij Ewals Cargo Care zegt:'Met Quintiq heeft Ewals een advanced transport planning en optimalisatie oplossing met de flexibiliteit om ieder transport en distributie proces te ondersteunen. Dit stelt Ewals in staat om een complete range van 4PL services aan vrijwel ieder klant aan te bieden, ongeacht type of omvang van de klant.'

Meer dan 1000 orders met een brede geografische spreiding en een verscheidenheid van afmetingen en gewichten worden dagelijks vervoerd. Met de 4PL technologie van Quintiq worden de beschikbare middelen op de meest efficiënte manier gebruikt, binnen de grenzen van een punctuele levering. Deze planning zal op een tactisch plan worden gebaseerd, welke in Quintiq zal worden gecreëerd en worden gehandhaafd.

In de eerste fase zal Quintiq informatie in real-time verstrekken aan de planners over haalbaarheid en kosten van beslissingen in de planning. De Quintiq Optimizer zal worden geïmplementeerd om tot een geoptimaliseerd planningsvoorstel binnen een zeer korte planningsproductietijd te komen. Het resultaat van het toepassen van de Quintiq technologie bij Ewals zal beter zicht op en efficiënter gebruik van middelen zijn die in een hoger niveau van de klantenservice en in lagere kosten voor zowel de klant alsook voor Ewals resulteren. Dit zal de belangrijke positie van Ewals als 'Fourth Party Logistics' dienstverlener verder versterken.

Het project is reeds aangevangen en gaat live in februari 2004, Cap Gemini Ernst & Young is implementatiepartner, Quintiq is de hoofdaannemer.

Over Quintiq
Quintiq is een Nederlands softwarebedrijf met een standaardsoftwarepakket voor iedere toepassing op het gebied van planning-, scheduling- en ketenoptimalisatie. Deze technologie stelt bedrijven in staat met flexibele oplossingen het bedrijfsproces exact en volledig te optimaliseren om winstmaximalisatie te realiseren. Bezoek www.quintiq.com voor meer informatie.

Over Ewals Cargo Care
Ewals Cargo Care is een Europese logistiek dienstverlener, en een belangrijke speler op de Europese vervoer- en distributiemarkt. Met zijn eigen netwerk van kantoren, transportbedrijven en warehouses in 14 Europese landen, biedt Ewals volledige oplossingen voor het vervoer, opslag en managen van een grote verscheidenheid van goederen in verschillende industriesectoren. Naast de eigen vloot van 3500 eenheden (weg en intermodaal) heeft Ewals Cargo Care initiatieven ontwikkeld voor het beheren van de volledige leveringsketen en non-asset gebaseerde transportprogramma's. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ewals.com.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Ewals Cargo Care: Renaat Sohl, renaat.sohl@be.ewals.com, tel: +32 475 41 34 96

Quintiq: Martijn van Gils, martijn.van.gils@quintiq.com, tel: 073-691
07 39


09 dec 03 13:06