Politie Groningen

Persberichten dinsdag 9 december 2003

Provincie Groningen, 09-12-2003 -

Groningen: bouwvakkers overmeesteren inbrekers
De politie heeft maandagochtend een 38-jarige man en een 27-jarige vrouw, beiden uit Groningen, in de Stoeldraaierstraat aangehouden. De verdachten werden door bouwvakkers op heterdaad betrapt bij het plegen van een inbraak in een warenhuis. Het tweetal had in enkel tassen al diverse goederen buiten klaargezet. Ook had men gepoogd een kluis in het pand te forceren. De bouwvakkers droegen beide verdachten over aan de politie. Zij zijn ingesloten. De weggenomen goederen werden in beslag genomen. Ook trof de politie diverse inbrekerswerktuigen in het pand aan. De politie stelt een onderzoek in. De verdachten worden gehoord.

Groningen: diverse snelheidscontroles
De politie heeft maandag op twee locaties snelheidscontroles gehouden. Op de Rijksweg in de stad reden 44 bestuurders van de in totaal 550 passerende voertuigen te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur. De controle duurde een uur. Op de Beneluxweg werden 13 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Een 24-jarige man uit Zaandam reed 121 km/uur op de oostelijke ringweg, terwijl hier 70 km/uur is toegestaan. De Noord-Hollander moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: schilder gewond na val
Een schilder uit Siddeburen is maandagmiddag in de Bessemoerstraat gewond geraakt bij een dienstongeval. De schilder wilde op drie meter hoogte van over een balkonrand naar een schuurdak lopen. Op dat moment brokkelde de balkonrand af en viel de man naar beneden. Hij liep door de val beenletsel op. De schilder werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie gewaarschuwd.
Regioberichten volgen later