Politie Limburg-Zuid

Drugs en wapens aangetroffen bij invallen 3 woningen

Heerlen 09-12-2003 - Op maandag 08 december 2003 werden een aanzienlijke partij verdovende middelen en een aantal wapens aangetroffen bij invallen in drie woningen in Hoensbroek. Twee mannen zijn aangehouden.

Het Team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee deed, samen met de regiopolitie Limburg Zuid, vanochtend omstreeks 06.00 uur invallen aan de Slakkenstraat, de dr. Martin Luther Kinglaan en de Wilgenstraat in Hoensbroek. Het onderzoeksteam had aanwijzingen gekregen dat in die panden verdovende middelen en wapens aanwezig zouden zijn en daarin ook gehandeld zou worden.

De zoekingen stonden onder leiding van de rechter commissaris en de officier van justitie te Maastricht en daarbij werd het volgende aangetroffen: Eén geladen (4 scherpe patronen) revolver; één luchtdrukgeweer; één slagwapen. Ook trof men 334 patronen aan, waarvan 234 scherpe van diverse kalibers. Aan verdovende middelen vond men 70 gr. cocaïne; 3 kilo softdrugs; 500 gr. amfetamine en 846 XTC-tabletten. Al deze gevonden goederen zijn in beslag genomen.

Bij deze invallen werden een 29-jarige inwoner van Hoensbroek en een 32-jarige Heerlenaar aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekerde bewaring gesteld.