Gemeente Amersfoort

Aanleg drempels op de ring in Nieuwland

datum: 5 december 2003

In de week van 8 december tot en met 12 december worden op de ontsluitingsring van Nieuwland (de "dreven") drempels aangelegd. Dit gebeurt op een zestal locaties bij drukke oversteekplaatsen voor schoolkinderen.

Eeder dit jaar is besloten om de verkeersveiligheid bij en rond de scholen in Nieuwland te verbeteren. Met de verkeerscommissies van de scholen is gesproken over de verkeerssituatie in de directe omgeving van de scholen. Ook zijn klachten van bewoners over de hoge snelheid van het autoverkeer op deze ring hierin meegenomen. Op korte termijn is de aanleg van drempels een oplossing voor deze knelpunten.

De locaties van de drempels zijn in nauw overleg bepaald met de verkeerscommissies van de scholen en de wijkagent. De locaties zijn oversteekplaatsen naar de scholen of noodlokalen toe. Op het kaartje in de bijlage zijn de locaties aangegeven waar de drempels worden aangelegd. Het gaat om zogenaamde busvriendelijke drempels, zoals ze bijvoorbeeld ook op de Hamseweg en onlangs op de Albert Schweitzersingel zijn aangelegd. Deze geven maar beperkte hinder voor bussen en brandweerwagens.

Tijdens de werkzaamheden wordt telkens één rijstrook over korte afstand afgesloten. Het verkeer kan dus wel doorrijden, maar kan wel enige hinder ondervinden.