District Eemland zuid 13.00 uur

Utrecht 07-12-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Alcoholactie Bob of Bon leidt tot aanhoudingen

AMERSFOORT- Bij de alcoholcontrole in het kader van Bob of Bon in Amersfoort werden 4 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij de actie die plaats vond tussen 21.30 en 03.30 uur op de Barchman Wuytierslaan, de Leusderweg, de Ringweg Koppel en de Molenstraat werden 281 blaastesten uitgevoerd. De hoogst gemeten waarde voor het rijden onder invloed was 405 ug/l, bijna twee keer zoveel als de toegestane waarde. Een bestuurder kreeg ook een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en niet handsfree bellen tijdens het besturen van zijn voertuig.

Man aangehouden voor mishandeling

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 december werd de politie op de Hof aangesproken door getuigen die gezien hadden dat een jongen een trap in zijn gezicht had gekregen. Het 24-jarige slachtoffer uit Amersfoort zat op de grond en had een geheel bebloed gezicht. Omstanders vertelden dat de dader achterna werd gezeten door meerdere getuigen en gaven het signalement van de verdachte op. Een tweede surveillance-eenheid van de politie zag deze verdachte lopen op de Snouckaertlaan. Hij voldeed aan het signalement en werd achterna gezeten door meerdere personen. De 29-jarige verdachte van Poolse afkomst werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man heeft inmiddels bekend het slachtoffer te hebben mishandeld en is ingesloten.

Verkeersongeval met beknelling

WOUDENBERG Bij een verkeersongeval op de Moorsterweg op zondag 7 december, rond 02.15 uur, was de inzet van de brandweer noodzakelijk. De bestuurder, een 24-jarige inwoner uit Amerongen, was volgens eigen zeggen door de gladheid van de weg geraakt en op een boom gebotst. Een van de twee passagiers zat bekneld in het voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Dit slachtoffer, een 21-jarige bewoner uit Leersum werd met beenletsel overgebracht naar het UMC. De bestuurder liep snijwonden op aan zijn hand en werd samen met de andere passagier uit Achterveld, die klaagde over pijn op de borst overgebracht naar het ziekenhuis in Ede.

Man onder bedreiging vuurwapen afgeperst

AMERSFOORT Op zaterdag 6 december, tussen 12.15 en 12.30 uur, werd een 47-jarige inwoner van Nijkerk gedwongen om geld te pinnen. Dit gebeurde op het Neptunusplein waar de man in zijn geparkeerde auto stond te wachten. Twee mannen van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst benaderden de man en toonden hem een vuurwapen. Onder bedreiging van dit wapen werd het slachtoffer gedwongen om een geldbedrag van 600 euro te pinnen en aan de daders te overhandigen. Na het geld te hebben afgegeven is men in de richting van de Kamp weggelopen. Het signalement van de beide verdachten luidt : Dader 1 is een buitenlandse man, vermoedelijk van Marokkaanse of Algerijnse afkomst, heeft een vrij donker getint gezicht en een leeftijd tussen de 18 en 23 jaar. Hij heeft krullend zwart kort haar dat verzorgt en netjes is geknipt. De lengte van deze man is ongeveer 1.60 meter met een normaal postuur, eerder breed dan slank. Hij draagt een donkerblauwe jas, kort model, type bomberjack en donkergekleurde broek. Dader 2 is ook een buitenlandse man, vermoedelijk van Marokkaanse of Algerijnse afkomst, getinte huidskleur maar lichter dan dader 1, zijn gezicht had geen gladde huid maar was wat pokdalig. De lengte is ongeveer 1.70 meter. Hij heeft steil zwart kort haar dat netjes geknipt is en iets langer is dan dader 1. Hij heeft een normaal postuur en draagt een lichtgekleurde broek.

De jas had een lichte kleur. De leeftijd van deze dader wordt geschat op tussen de 25 en 30 jaar. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844.