PERSBERICHT - 2003-10-08

Succesvolle Winter Efteling opent voor vijfde maal

'Ouderwets genieten van winterse gezelligheid in een sprookjesachtig decor' is de omschrijving die het best past voor de Winter Efteling. De bezoekersaantallen van de afgelopen jaren wijzen uit dat deze formule zeer gewaardeerd wordt. Dit jaar gaat de vijfde editie van start met weer nieuwe elementen en extra openingsdagen.

Het vernieuwde Anton Pieck Plein lijkt een Pieckprent die tot leven is gekomen. Bovendien is er dagelijks een spectaculaire slotact te bewonderen op het Dwarrelplein. Als centraal thema zal 'licht' nog nadrukkelijker aanwezig zijn. En natuurlijk zijn succesnummers als de IJsbaan en Kinder Winter Wonderland weer centrum van hartverwarmende bedrijvigheid. Ook zal het entertainment haar lichtend steentje bijdragen. En als klap op de vuurpijl wordt op zaterdag 17 januari de Midwinteravond gehouden, waarop het park tot 24.00 uur open is!

Dat de afgelopen edities van de Winter Efteling succesvol genoemd kunnen worden, blijkt met name uit de vele enthousiaste reacties van bezoekers. Daarom wordt de ingeslagen weg vervolgd en verfijnd. Nog meer winterse taferelen zullen de bezoeker een warm hart toedragen. Want op het recent vernieuwde Anton Pieck Plein met zijn nostalgische geveltjes waant men zich in vroeger tijden.

Men treft er entertainment in stijl dat zich, soms wat onhandig, opmaakt voor hoog bezoek. En bovendien zijn daar als bij toverslag sneeuwvlokjes naar beneden gedwarreld. Iedere dag van de Winter Efteling zal worden afgesloten door een spectaculaire lichtshow op het Dwarrelplein en voor het Efteling Theater. Een mooie herinnering om mee naar huis te nemen.

Op zaterdag 17 januari introduceert de Winter Efteling de zogenaamde Midwinteravond. Het park is dan tot 24.00 uur geopend en in het Carrousel Theater, op de kiosk bij de Steenbok en bij de IJsbaan zullen bekende artiesten sfeervolle meedeinnummers ten gehore brengen. De Winter Efteling is dit jaar ook op alle vrijdagen geopend, dus in totaal drie dagen meer dan vorig jaar.

De kilometers sfeerverlichting die zorgt voor een sprookjesachtig aanzien, is dit jaar nog nadrukkelijker aanwezig. En op verschillende plekken in het park duiken bijzondere lampionnen op, zoals vrolijk gekleurde op het Vogel Rok Plein en tiroler op de Beierse Markt. Maar natuurlijk zullen de IJsbaan en Kinder Winter Wonderland, die reeds hun sporen verdiend hebben, weer menig bezoeker bekoren. Want wie wil er nu niet lekker schaatsen op de IJsbaan en even op adem komen met een warm glühweintje in de après-skihut? Of onder het genot van een lekker warme kop erwtensoep genieten van een kampvuur?

Langlaufbaan 't Hijgend Hert komt terug en is nog leuker geworden. De bezoeker kan zowel de langlaufski's onderbinden en actief het parkoers verkennen, als rustig vanaf de tribune toekijken. Bijna alle attracties zijn geopend behalve die in het Ruigrijk en Bobbaan en Piraña. En natuurlijk hebben alle Sprookjesbosbewoners zich weer opgemaakt voor een koude winter. Tenslotte maken de warme klanken van diverse muziek- en zanggroepen het Winter Efteling-sprookje compleet.

Het nieuwe Efteling Theater biedt gedurende de Winter Efteling onderdak aan de musical Doornroosje. Een avondvullende show voor het hele gezin. Wie de musical wil bezoeken tijdens de Winter Efteling, kan dat alleen maar doen in combinatie met een bezoek aan de Winter Efteling. Kaarten voor Doornroosje dienen vooraf gereserveerd te worden. Dit kan via www.efteling.nl, 0900-EFTELING (0900-33835464, ? 0,40 p/m) of Air Miles. Kaarten voor de musical Doornroosje, inclusief bezoek aan de Winter Efteling, zijn verkrijgbaar vanaf ? 45 p.p.

Openingsdagen en -tijden
Zaterdag 6 en zondag 7 december 2003
Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 december 2003 Vrijdag 19 december 2003 t/m zondag 4 januari 2004, m.u.v. 1 januari 2004
Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 januari 2004 Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 januari 2004 Dagelijks van 11.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag 12 en 19 december, woensdag 31 december 2003, vrijdag 9 en 16 januari 2004 van 11.00 tot 18.00 uur.

Entreeprijzen
De entreeprijs bedraagt ? 21,00 p.p. 60-plussers en gehandicapten (inclusief maximaal 2 begeleiders) betalen ? 19,50 p.p. Kinderen t/m 3 jaar mogen de Winter Efteling gratis bezoeken.

Voorverkoopadressen
Entreekaarten voor de Winter Efteling zijn te koop bij de volgende voorverkoopadressen:
www.efteling.nl
Albert Heijn
Air Miles (2.100 Air Miles per kaart)
ANWB-verkooppunten
Grotere postkantoren
GWK-stationskantoren

Noot voor de redactie (