PERSBERICHT NAMENS UITDAGING AHC/KOLPING

Keeper martijn cappel terug in basis

Alkmaar - Zaterdagavond 6 december spelen de heren eredivisiehandballers van AHC/Kolping thuis tegen BFC.

In Sporthal De Meent (aanvang 19.45 uur) kunnen de mannen van trainer/coach Alex Vaassen zich revancheren van de smadelijke en recordnederlaag (39-16) vorige week zaterdag 'uit' tegen Volendam.

Eerder dit seizoen verloren de Alkmaarders in Beek met 27-24 van BFC waar toen trainer/coach Jan Majoor de touwtjes nog in handen had, maar vorige week moest vertrekken. BFC won zonder Majoor vorige week zaterdag wel met 31-22 van Hellas.

In de vrijgegeven teamopgave van de AHC/Kolping valt een ding gelijk op. Na een langdurige blessure is eerste keeper Martijn Cappel weer opgenomen in de basis en zal zijn team het nodige zelfvertrouwen moeten teruggeven. Cappel was de laatste weken steeds te bewonderen als begeleider van de doelmannen van Kolping wek een zeer moeilijk seizoen doormaakt in de Lucardi Eredivisie en voorlaatste staat, nummer elf, met 'slechts' vier punten uit dertien wedstrijden en met een zeer slecht doelgemiddelde van 291 voor en 396 tegen. Alleen nummer laatst White Demons, twee uit dertien en een negatief doelsaldo van 292 voor en 410 tegen doet het nog iets slechter.

BFC staat ook in het verkeerde rijtje op de achtste plaats met 12 uit 13 en een doelgemiddelde van 355 voor en 366 tegen.

De meeste keren dit seizoen speelt de AHÇ/Kolping een goede wedstrijd nadat het de week er voor een slechte heeft gespeeld. De verwachting bij de eigen supporters zijn dus goed na de uiterst slechte wedstrijd tegen Volendam vorige week zaterdag.

De volgende spelers zullen het gaan opnemen tegen BFC:

(01)Martijn Cappel (32) John Besseling - beide doelman - (03) Ramon van Dijk (04) Arne Boersma (05) Stephan Doesburg (06) Marco Ton (08) Serge ter Horst (10) Ruud Dekker (11) Jos Ruijter (15) Mark Neeft (20) Joran Dijkstra (84) Remco Bakker