Gemeente Apeldoorn

Jongeren krijgen eigen skatebaan in Matenpark

Zaterdag 6 december 2003 opent wethouder Ober de nieuwe skatevoorziening in het Matenpark. De skatebaan is geplaatst op verzoek van de jongeren uit de wijk. De totale kosten van het project bedragen rond de 120.000 euro.

Aanleiding voor het plaatsen van een skatevoorziening in het park was een enquête onder jongeren in de wijk De Maten in 2001. Deze enquête werd gehouden in samenwerking met de leerlingenraden van de scholen De Heemgaard en het Edison College. Uit de enquête bleek dat er een grote behoefte is aan voorzieningen voor jongeren in de wijk; een skatevoorziening scoorde verreweg het hoogst. Door Gemeente Apeldoorn, Wisselwerk en Buurtraad De Gaarden is het project verder uitgewerkt.

In samenwerking met onder andere de jongeren, de wijkraad, buurtraden, omwonenden, verpleeghuis De Heemhof en ondernemers van winkelcentrum De Eglantier is gekeken naar mogelijke locaties voor de voorziening in het Matenpark. Uiteindelijk is gekozen voor de locatie in de buurt van het wijkcentrum De Stolp op de plaats van de oude halfpipe. De gemeentelijke ontwerpers ontwierpen een ovale baan, goed passend in de ronde vormen van het Matenpark.

De financiering van de kosten voor het realiseren van de skatebaan, werd mogelijk gemaakt door de gemeente, Ministerie van Binnenlandse Zaken, wijkraad, Woningcorporatie De Goede Woning, aannemersbedrijf BAM en geldinzamelingsacties van de jongeren.

Voor het laatst bijgewerkt op: 3-dec-2003 04:35