Ingezonden persbericht

Bossche winters en Bosch
6 december t/m 4 januari 2004

Net als voorgaande jaren organiseert de Groote Stroom aan het einde van dit jaar een speciaal winterarrangement in de sfeervolle middeleeuwse stad 's-Hertogenbosch. Deze winter staat het arrangement in het teken van Jeroen Bosch.

In het speciaal hiervoor opengestelde Noordbrabants Museum wordt u ontvangen met koffie en muziek, waarna een korte presentatie volgt over de tentoonstelling "De Wereld van Bosch". Aansluitend bezoekt u de expositie, waarbij voorwerpen uit de tijd van Bosch en schilderijen van zijn tijdgenoten en navolgers een beeld geven van de tijd waarin deze beroemde schilder woonde en werkte. Hierna volgt een spannende tocht op de Binnendieze, de stadsrivier die onder huizen en gebouwen doorloopt zoals het Noordbrabants Museum. Tussen vleermuizen en spinnen ontwaart de deelnemer Jeroen Boschachtige types. Geldwolven, Engelen des doods, Hooligans en ander loslopend volk. In tekeningen van stadschroniqueur Miesjel van Gerwen en gesproken teksten van de dichter en journalist Jace van de Ven wordt het huidige stadsleven van 's-Hertogenbosch van commentaar voorzien. Als ware het Jeroen Bosch zelf die in het Hellegat zijn stad illustreerde. De vaarroute wordt verder aangelicht met lantaarns. Aansluitend zal een gids u tijdens een wandeling onderhouden met mooie verhalen en legendes over 's-Hertogenbosch. Deze gids brengt u naar het Golden Tulip Hotel Central voor de appelstrudel en warme chocolademelk. De gids neemt u vervolgens mee naar het Zwanenbroedershuis waar een Bosch koor/ensemble voor u zal optreden. Dit huis van de Broederschap kent/kende beroemde leden zoals Jeroen Bosch en leden van ons Koninklijk Huis. Daarna zult u te gast zijn in de Keulse Kar aan de overzijde, alwaar tot slot een glas glühwein zal worden geserveerd. U kunt hier uw tocht voorzetten tot in de vergetelheid.

Kosten: 25 euro voor het grote arrangement
Zie voor meer informatie www.grootestroom.nl/pers

Informatie en reserveringen:
Rondvaartbedrijf De Groote Stroom
Nachtegaalslaantje 1,
5211 LE 's-Hertogenbosch
Tel: 073 6 147 217
Fax: 073 6 148 078
t/m 5 dec: ma/vrij van 09.00-17.00 uur, 6 dec t/m 2 jan: ma t/m vrij van 12.00 tot 17.00 uur

Regio VVV Meierij en NO Brabant
Losse kaarten:
Tel: 0900 11 22 33 4
Fax: 073 6 128 930
Voor groepen:
Tel: 073 6 149 986

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.

Mocht u geen prijs meer stellen op het toezenden van onze berichten, dan verzoeken wij u dit per ommegaande aan ons te melden. Wij zullen uw adres dan zo spoedig mogelijk uit ons bestand verwijderen.

Monsters en Fabeldieren, 2500 jaar geschiedenis van randgevallen Te zien van 20 september t/m 4 januari 2004.
Voor meer informatie http://www.noordbrabantsmuseum.nl

De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan. Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.