Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 06-12-2003 - 13.00 uur

Drankrijder levert rijbewijs in na tweede aanhouding

Hoorn, vrijdag 5 december 2003.
Een 71-jarige drankrijder uit Hoorn is op de Johannes Poststraat aangehouden rond 22.00 uur. De man was eerder op de avond aangehouden in Zaandam voor het rijden met drank op, waarbij hij een rijverbod had opgelegd gekregen. Daar heeft hij zich echter niet aangehouden. Bij de tweede aanhouding, de man blies nu 335 ug/l, kon de man zijn rijbewijs inleveren. Hij krijgt tevens een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen van mishandeling
Hoorn, zaterdag 6 december 2003.
De politie zoekt getuigen van een mishandeling welke heeft plaats gevonden op woensdagavond 3 december tussen 21.20 en 21.40 uur in het fietstunneltje tussen de Kluut en de Uitspanning. Een 40-jarige fietser uit Hoorn is door een groep van 5 jongens diverse malen geschopt en geslagen tegen het hoofd. Ook is het slachtoffer bewerkt met een glasscherf. Het ging hier om drie donkergekleurde en twee blanke jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Ten tijde van de mishandeling waren meerdere mensen aanwezig. De politie zoekt contact met deze mensen en andere getuigen van de mishandeling. Zij kunnen bellen naar het bureau Hoorn via telefoonnummer 0900-8844.

Drankrijder
Hoorn, zaterdag 6 december 2003.
Een 58-jarige drankrijder uit Zwaag is rond 01.45 uur aangehouden op de Keern. De man viel op doordat hij, rijdend over het Keern, met hoge snelheid de Provincialeweg overstak. Met de alcoholtest blies de man 250 ug/l. Het is de vierde maal in een aantal jaren tijd dat de man met drank op tijdens het rijden is aangehouden. Daarom zal de man zich dit keer voor de rechter moeten verantwoorden.

Boot gestolen
Wervershoof, zaterdag 6 december 2003.
De eigenaar van een wit met groene boot van het merk Bayliner Capri 1802 kwam op vrijdagavond 5 december tot de ontdekking dat zijn boot gestolen is. De staalkabel waarmee de boot was vastgelegd was doorgeknipt. De boot lag in het water aan de Onderdijk ter hoogte van de Essenlaan. De boot is voor het laatst gezien op 21 november jl. De boot is 5,36 meter lang en bevatte een 90 pk buitenboordmotor van het merk Mercury.