1e persbericht van zaterdag 6 december 2003

Eindhoven 06-12-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Beroving

Vrijdagmorgen rond 2.15 uur is op de Vestdijk een 24-jarige Eindhovenaar van zijn pinpas beroofd. De man kwam van zijn werk en wilde geld pinnen. Tijdens het pinnen kwamen drie mannen achter hem staan. Ze bedreigden het slachtoffer en eisten zijn pinpas op. Het slachtoffer heeft zijn pas afgegeven waarna de drie mannen op hun fiets stapten en wegreden.

Valkenswaard: Inbraak op bouwterrein

In de nacht van donderdag opvrijdag is ingebroken in een container die op een bouwterrein stond aan de Dragonder. De inbreker brak het slot van de container open en ging aan de hal met onder meer vier kabelhaspels en een stroomkast.

Helmond: Verkeerscontrole

De politie heeft vrijdagmiddag tussen 12.00 en 17.30 uur op meerdere locaties in Helmond verkeerscontroles gehouden. Er werd onder meer gecontroleerd in de Rivierensingel, de Deurneseweg, de Deltaweg de Middenloop en de Overloop. Er zijn 9 bekeuringen gemaakt. Dit betrof het niet dragen van de autogordel (3), geen bromfietscertificaat (2) opgevoerde brommer (1) niet op de juiste rijbaan rijden (2) door rood rijden.

Eindhoven: Inbreker ingesloten

Vrijdagavond om 23.15 uur is in de Paradijslaan een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had ingebroken in een garagebox en daar een pocket-pc gestolen. Een buurman hoorde verdachte geluiden in de box en waarschuwde de eigenaar. Die deed de zaak snel op slot en waarschuwde de politie. Agenten troffen in de garagebox de verdachte aan. Hij verklaarde een slaapplaats te zoeken maar had intussen wel een pocket-pc gestolen. De inbreker is ingesloten.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Zaterdag om 0.50 uur zijn op de Noord Brabantlaan drie jongens( 13, 17 en 18 jaar oud) uit Eindhoven aangehouden. Ze waren met de fiets en de jongste voerde aan de hand nog een fiets mee. Die fiets bleek door de drie te zijn gestolen. Er is door de politie proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De gestolen fiets is in beslaggenomen.

Helmond: Gewelddadige beroving

Zaterdagmorgen om 0.15 uur is in de Tournooistraat een 33-jarige Helmonder van zijn portemonnee beroofd. De man kwam juist van een pinautomaat. Hij werd daarna gevolgd door twee mannen. De twee trapten naar het slachtoffer en werkten hem naar de grond. Toen er even later fietsers voorbij kwamen deden de twee daders voorkomen alsof zij het slachtoffer hielpen. Toen de fietsers voorbij waren werd het slachtoffer met de dood bedreigd en meerdere malen tegen zijn lichaam getrapt. Het slachtoffer moest zijn portemonnee met 60 euro en zijn identiteitspapieren afgeven en zijn pincode bekend maken, waarna de twee daders verdwenen.

Helmond: Man aangehouden na bedreigingen

Zaterdagmorgen rond 3.15 uur is op de Havenweg een 35-jarige Helmonder aangehouden. Hij was bij een horecazaak buiten gezet vanwege vervelend gedrag. Eenmaal buiten bedreigde de man een portier van de zaak. Toen twee politieagenten hem wegstuurden bedreigde de man ook de agenten. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. De man, die onder invloed van drank was, is ingesloten.

Mierlo: Inbraak in woning

Vrijdagavond tussen 19.00 en 0.45 uur is ingebroken in een woning aan de Rederijklaan in Mierlo. De voordeur werd opengebroken. De inbrekers hebben een satellietdecoder, een leren jas en een telefoon gestolen.

Heeze: Boetes geïnd

Zaterdagmorgen om 3.20 uur is in het Vullinghspark een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politieagenten zagen dat de man bezig was om posters op een glascontainer te plakken. Hij had geen vergunning voor de plakactie. Toen de agenten verder controleerden bleek dat de man nog voor 1100 euro aan boetes open had staan. Op het politiebureau werden de boetes betaald. De man is daarna met een nieuw proces-verbaal naar huis gestuurd.