Politie Drenthe

Zaterdag 06-12-03

Assen 06-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Rotonde gemist

COEVORDEN - Op de rotonde aan de Printer/Krimweg was een 18-jarige jongeman uit Coevorden vrijdagavond rond 23.15 uur met zijn auto betrokken bij een verkeersongeval. Door een te hoge snelheid had hij de rotonde gemist. Het voertuig belandde hierdoor nagenoeg op het middenstuk van de rotonde. De politie heeft het rijbewijs, dat net twee maanden in het bezit was van de bestuurder, ingenomen. De jongeman kreeg een proces-verbaal. In de auto zaten nog drie inzittenden. Niemand raakte gewond. De auto is afgesleept.

Snorfietser onder invloed
MEPPEL - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.15 uur een bestuurder van een snorfiets aangehouden. De 23-jarige man uit Meppel bleek onder invloed te zijn van alcohol. De ademanalyse op het politiebureau toonde 455 ugl. Met een dagvaarding en een rijverbod van vier uur werd de snorfietster naar huis gestuurd.

Onder invloed
HOOGEVEEN - Een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Hollandscheveld werd vrijdagnacht omstreeks 2.15 uur aangehouden aan de Vos van Steenwijklaan wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de bestuurder 300 ugl. De man kreeg een transactie van 190,- en een rijverbod van twee uur.
HOOGEVEEN - Een 29-jarige automobilist uit Hollandscheveld werd vrijdagnacht omstreeks 5.15 uur door de politie aangehouden in de Van Echtenstraat wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 325 ugl. Hij is met een transactie van 190,- en een rijverbod heengezonden.

Lasergun betrapt hardrijder

BORGER - Een 59-jarige bestuurder van een bestelauto uit Drachten werd vrijdagmiddag omstreeks 15.40 uur gelaserd op de N374. Nadat een correctie werd toegepast, bleek dat de man 131 km/uur reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rijbewijs ingevorderd van hardrijder
EMMEN - Een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit Emmen is vrijdagavond rond 22.20 uur aangehouden op de Hondsrugweg wegens het overschrijden van de snelheidslimiet. Na correctie bleek dat de bestuurder 114 km/uur reed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rijden zonder verzekering
HOOGEVEEN - De politie heeft vrijdagavond omstreeks 23.15 uur een bestuurder van een bedrijfsauto een stopteken gegeven omdat het voertuig niet verzekerd bleek te zijn. Bij een verdere controle bleek dat vijf passagiers zich in de kofferbak van de bestelauto hadden verstopt, vermoedelijk omdat de man geen passagiers mocht vervoeren in verband met een grijs kenteken. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet verzekerd rijden en vanwege het vervoeren van meerdere personen. Het voertuig is in beslaggenomen.

Winkeldief aangehouden
ZUIDLAREN - Een 18-jarige jongeman uit Arnhem is vrijdagavond rond 19.55 uur aangehouden in een supermarkt aan de Stationsweg wegens winkeldiefstal. Hij had een tube tandpasta, een reep chocolade en een doosje soep meegenomen zonder te betalen. Andere boodschappen had de man wel afgerekend. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt 4,11. Bij zijn aanhouding door het winkelpersoneel verzette de verdachte zich hevig. De man is overgebracht naar het politiebureau. Later op de avond werd hij weer heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Politie houdt verwarde man aan
EMMEN - De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 4.00 uur een melding binnen van een hysterische man die vanuit zijn bovenwoning allerlei voorwerpen naar buiten gooide. Eenmaal bij de woning aan de Hoofdstraat aangekomen, trof de politie buiten een enorme rotzooi op straat aan (onder meer een televisie, een toiletpot en een stereo installatie) en een grote groep toeschouwers. De verwarde man gooide vanuit zijn woning voorwerpen naar mensen die te dicht in de buurt kwamen. De voorruit (ongeveer 7 bij 3 meter) was geheel vernield. De man stond alleen maar te schreeuwen, een gesprek met hem was niet mogelijk. Het lukte de politiemedewerkers uiteindelijk toegang te krijgen tot het pand en een einde te maken aan de situatie. De toegangsdeur tot de betreffende woning werd geforceerd. De bewoner werd door de politie gepepperd en in de boeien geslagen. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Verdachte aangehouden wegens mishandeling
EMMEN - Een 33-jarige man uit de wijk Rietlanden in Emmen werd ind enacht van vrijdag op zaterdag rond 4.00 uur in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. De politie kreeg een melding van een 24-jarige vrouw die vermoedelijk was mishandeld en enorm overstuur een woning in de buurt was binnengelopen. De vrouw had kleine verwondingen aan haar hand had. De verdachte van de mishandeling werd in zijn eigen woning aangetroffen, onder invloed van alcohol. Op de slaapkamer had de man een televisie vernield. Hij werd op verdenking van mishandeling aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is hij ingesloten voor verhoor.

Brand houtopslag
GIETEN - De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 5.30 uur een melding binnen dat de brandweer een brand aan het blussen was aan de Varik. Bij aankomst bleek het te gaan om een houtopslag, die naast de bosrand is gelegen. Met behulp van een graafmachine, kon de brandweer de brand blussen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Vrouw door het lint: hulpverleners actief
HOOGEVEEN - Een 22-jarig meisje uit Hoogeveen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 2.40 uur met een ambulance vervoerd naar het Bethesda ziekenhuis. De politie trof het meisje voor een café aan de Grote Kerkstraat aan, liggend op de grond. Zij was niet aanspreekbaar, maar door omstanders werd reeds eerste hulp verleend. Het meisje verkeerde onder invloed van alcohol. Enige tijd later werd er gebeld door het ziekenhuis, het meisje ging daar volledig door het lint. De politie heeft daarop een bezoek aan het ziekenhuis gebracht. Daar aangekomen, bleek de vrouw te zijn gekalmeerd. Het ziekenhuis regelt passende verpleging voor de vrouw, die bij de politie bekend staat voor dit soort incidenten.

Aanhouding wegens drugsbezit
ASSEN - De portiers van een zaak aan de Brinkstraat belden in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 3.20 uur de politie omdat iemand naar binnen wilde, terwijl hem de toegang was ontzegd. Ter plaatse trof de politie een 35-jarige man uit Assen aan die onder invloed van alcohol verkeerde en het pand in wilde. Bij controle bleek de verdachte in het bezit van een zakje harddrugs (met daarin een aantal bolletjes cocaïne), waarop hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Aanhouding openbaar dronkenschap/veroorzaken overlast

EMMEN - Een 25-jarige inwoner van Emmen is vrijdagavond rond 21.15 uur aangehouden wegens openbaar dronkenschap en het veroorzaken van overlast. De politie was aan de Tammingecamp bezig met het afhandelen van een ongeval op de kruising Statenweg/Dingspellaan op het fietspad, toen zij daar ook de verdachte aantrof die innig verstrengeld met zijn fiets, dronken stond te zijn. De fietser werd verzocht lopend naar huis te gaan. Toen hij echter op enige afstand van de politie verwijderd was, stapte hij toch weer op de fiets en reed al slingerend over de gehele rijbaan. Eén van de agenten is de fietser achterna gegaan en zag hem nog net tegen twee geparkeerde autos stuiteren op de Tammingecamp en dat hij tegen de vlakte ging. De autos hadden als gevolg hiervan krasschade. De fietser werd aangehouden en op het bureau ingesloten voor verhoor.

Aangifte mishandeling
ASSEN - Een 43-jarige man uit Assen deed in de nacht van vrijdag op zaterdag op het politiebureau aangifte van mishandeling. Hij had een verschil van mening over een openstaande rekening bij een zaak aan de Rolderhoofdweg. Daarop zou de portier van deze zaak de man hebben mishandeld. De politie stelt een onderoek in.

Ramona Venema verzorgt de persvoorlichting tot zondagmorgen 8.00 uur. Telefoonnummer 06-52528533.