district Eemland zuid 11.50 uur

Utrecht 06-12-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Rijden zonder rijbewijs

AMERSFOORT Vrijdagmiddag 5 december heeft de politie een 19-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Hij reed zonder rijbewijs in een onverzekerde auto.

Om 16.50 uur zagen agenten de 19-jarige Amersfoorter rijden op de Liendertsteweg. Zij gaven de auto een stopteken en controleerden de papieren. Daaruit bleek dat de bestuurder niet in het bezit is van een rijbewijs en dat de auto niet verzekerd is. De man is aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De auto is in beslag genomen.

Dronken achter het stuur van invalidenwagen

LEUSDEN Vrijdagavond 5 december heeft de politie een 41-jarige man uit Hardenberg aangehouden die met te veel alcohol op achter het stuur had gezeten.

Om 19.05 uur werden agenten gestuurd naar de Dissel. Omstanders hadden een dronken bestuurder van een invalidenwagen aangehouden. De bestuurder, een 41-jarige man uit Hardenberg, was met zijn wagen omgekanteld. De politiemensen namen de man mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daar bleek de bestuurder 670 ug/l alcohol in zijn bloed te hebben. Dat is ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Tegen de Hardenberger is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

Dronken achter het stuur

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 december heeft de politie een 47-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij met veel te veel alcohol op achter het stuur zat.

Agenten zagen om 00.35 uur op de Vlasakkerweg een automobilist rijden die zijn voertuig met moeite op de weg kon houden. Zij gaven de bestuurder een stopteken en constateerden dat deze te veel had gedronken. De 47-jarige man uit Utrecht is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat de Utrechter 1.225 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. Dit is bijna zes keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Kettingbotsing

AMERSFOORT Vrijdagmiddag ontstond op de rijksweg A1 een aanrijding tussen drie personenautos. Eén vrouw raakte gewond.

Om 14.15 uur werd de politie gezonden naar een aanrijding op de A1 ter hoogte van Amersfoort noord. Hier was een kettingbotsing ontstaan tussen drie autos. Vanwege de verkeerssituatie moest een 64-jarige vrouw uit Zutphen remmen. Een 38-jarige vrouw uit Apeldoorn die achter haar reed kon tijdig remmen. De auto die daar achter reed, bestuurd door een 75-jarige man uit Zutphen, kon niet tijdig remmen en botste op zijn voorgangers. De vrouw van de 75-jarige man is met rugletsel vervoerd naar het UMC.