District Lekstroom 11.00 uur

Utrecht 06-12-2003 - Persberichten district Lekstroom

Vernieler auto aangehouden

IJSSELSTEIN Vrijdagavond 5 december hield de politie op de Vronesteijn een 16-jarige jongen aan voor het vernielen van een daar geparkeerde auto.
Naar aanleiding van de melding dat er iemand over het dak van de auto liep ging de politie ter plaatse en constateerde dat er op het dak en de motorkap van de auto schoensporen stonden.
In de directe omgeving werd een groepje jongeren aangetroffen waarvan vermoed werd dat de dader zich in deze groep ophield. Bij het onderzoek van de schoenprofilering bleek dat een van de jongens overeenkomstig profiel had als de sporen op de auto. Deze inwoner uit IJsselstein werd aangehouden en legde aan het politiebureau een bekennende verklaring af. De jongeman werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN In een supermarkt op de Passage werd vrijdag 5 december een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal. De 41-jarige bewoner van Utrecht had voor bijna 60 euro aan winkelgoederen meegenomen zonder deze af te rekenen. De man werd ingesloten en kreeg een proces-verbaal.

Hardrijder beboet

NIEUWEGEIN Bij een snelheidscontrole op de rijksweg A2 passeerde een Duitse automobiliste de radarapparatuur met een snelheid van 160 kilometer per uur.
De 27-jarige bestuurster uit Wesseling in Duitsland overschreed daarmee de toegestane maximumsnelheid met 60 kilometer per uur. In overleg met justitie mocht de vrouw 350 euro afrekenen. Na betaling van deze boete mocht zij haar weg weer vervolgen.