districten Utrecht stad 10.50 uur

Utrecht 06-12-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Dief en heler fiets aangehouden

UTRECHT Zaterdagmorgen 6 december heeft de politie een fietsendief aangehouden die de gestolen fiets op de Springweg verkocht. Ook de koper is aangehouden.

Om 04.50 uur werd via het cameratoezicht waargenomen dat op de Springweg een fiets werd verhandeld. De politie was snel ter plaatse en hield de koper, een 20-jarige man uit Utrecht aan. Hij had de fiets voor drie euro gekocht. Hij is aangehouden voor heling. Agenten wisten de verkoper, een 31-jarige man uit Utrecht, even later op het Vredenburg aan te houden. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. De fiets is in beslag genomen en tegen de koper en de verkoper is proces verbaal opgemaakt.

Nepbom in postkantoor

UTRECHT Vrijdag 5 december heeft de politie een man aangehouden die met een nepbom in een koffer geld eiste bij het postkantoor aan het Neude.

Om 17.30 uur kwam een 63-jarige man met koffer het postkantoor binnen. Bij het loket toonde hij de koffer waarop stond dat het een bom was en dat hij geld wilde hebben. De politie kreeg de melding en was snel ter plaatse en zette uit voorzorg het Neude af. Toen de agenten binnen kwamen gaf de verdachte zelf aan dat het een nepbom was. De koffer bleek wat losse computeronderdelen te bevatten. De 63-jarige Utrechter is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Vrijdagmorgen 5 december hebben twee oplettende burgers een autokraker op heterdaad aangehouden op de van Sijpesteinkade en overgedragen aan de politie.

Om 09.50 uur was een 54-jarige man uit Zeist even binnen bij zijn collega aan de van Sijpesteinkade. Hij had zijn auto voor de deur geparkeerd. Toen de collega zag dat er iemand in de auto zat zijn zij beiden naar buiten gesneld. Zij wisten de 30-jarige dader uit Amersfoort op straat aan te houden en belden de politie. De dader bleek via het raam in de auto te zijn geklommen. Hij had diverse goederen weggenomen. De politie heeft de verdachte meegenomen naar het bureau. De goederen zijn teruggegeven aan de eigenaar.