Gemeente Leiden

Meer dan schaatsen alleen

IJsbaan op de Beestenmarkt

Publicatiedatum: 5 december 2003

Een dag na Sinterklaas begint hét winterevenement van dit jaar: de ijsbaan op de Beestenmarkt. Er kan de hele dag door geschaatst worden. Daarnaast zijn er volop activiteiten, voor iedereen die december de gezelligste maand van het jaar vindt...

BOUWEN EN WONEN - De opening van de ijsbaan op zaterdagmiddag 6 december is spectaculair te noemen. Wethouder Hillebrand knipt geen lint door, maar werkt zich met een woeste motorzaag door een muur van ijs. Als zijn klus geklaard is kunt u aan de slag: bindt de schaatsen onder of doe mee aan een workshop beeldhouwen in ijs. Of durft u het aan om 'ingevroren' te worden in een groot hol ijsblok? De waaghalzen worden natuurlijk op de foto vereeuwigd.

IJsbaanboekje Van kinderdisco tot shorttrack

Ook na de openingsdag valt er genoeg te beleven op en rond de ijsbaan. Rondom de ijsvloer is tot en met 24 december een gezellige Kerstmarkt, winterse hapjes zijn verkrijgbaar bij de Koek en Zopie. Er zijn in de weekenden regelmatig rondritjes met een echte arrenslee, en de kerstman komt ook zo nu en dan langs. Elke vrijdagavond is er tussen 19.00 en 21.00 uur kinderdisco.

Wie schaatsen vooral leuk vindt om naar te kijken - met warme chocomel of erwtensoep in de hand - kan verschillende demonstraties bekijken: de Leidse ijshockeyers, kunstschaatsers en shorttrackers krijgen allemaal een keer de kans om hun sport te tonen.

En over kijken gesproken: er hangt een webcam op de ijsbaan! Vanuit huis kunt u zien of uw vrienden, kinderen of buren al op het ijs staan.

Dit is nog maar een kleine greep uit alles wat er op de Beestenmarkt te beleven valt. Voor meer informatie over het programma - met alle tijden - én voor de webcam kunt u terecht op de website: www.ijsbaan.org

De ijsbaan is geopend op 6 december tot en met 3 januari van 12.00 tot 22.00 uur.

Deze pagina is gewijzigd op 5-12-2003