Gemeente Breda

Persberichten

05-12-2003

Digitaal Stadsarchief laat persoonsgegevens zien

Het Bredase Stadsarchief vergroot het aanbod voor bezoekers van haar website www.stadsarchief.breda.nl. De gegevens van Bredase inwoners tussen 1600 en 1811 zijn voortaan 24 uur per dag beschikbaar, vanaf elke internetlocatie.

Gebruikers en bezoekers van het Stadsarchief vragen steeds meer om digitale informatie en dienstverlening via internet. Het archief komt hiermee aan die toenemende vraag tegemoet.

Van SIS naar ISIS
Al sinds enkele jaren konden bezoekers van de studiezaal een deel van de tientallen jaren oude indexen op bronnen raadplegen. Het ging om doop-, trouw- en begraafboeken. Op een computer met het programma SIS (Studiezaal Informatie Systeem) in de studie- en leeszaal van het Stadsarchief waren deze persoonsgegevens al in te zien.

De afgelopen maanden zijn de gegevens uit de doop-, trouw-, en begraafregisters, gecorrigeerd, aangevuld en geschikt gemaakt voor internet. Vanaf vandaag zijn ze beschikbaar via de website, met het programma ISIS (Internet Studiezaal Informatie Systeem). Bezoekers van de website kunnen zoeken naar namen van Bredase inwoners tussen de jaren 1600 en 1811. Er zijn 213 bestanden met gemiddeld 3186 vermeldingen beschikbaar, een totaal van 678.618 persoonsvermeldingen.

Het Stadsarchief is van plan de database in de toekomst met nog meer nieuwe gegevens aan te vullen.

Breda, 5 december 2003

Zie de website www.stadsarchief.breda.nl
(verschijnt in een nieuw venster).