Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 04-12-2003 - 16.00 uur

Oorlogsmuseum gedeeltelijk ontruimd
Schagen, donderdag 4 december 2003.
In samenwerking met de Explosieve Opruimingsdienst heeft de politie een museum over de Eerste Wereld Oorlog aan de Markt tussen 11.00 en 15.00 uur gecontroleerd. Vergunningtechnisch was het een en ander niet in orde. Honderden materialen zijn gecontroleerd en in gevaarlijke staat bevonden. Het museum is daarom gedeeltelijk ontruimd. De gevaarlijke materialen als munitie, springstoffen , granaten en verroeste wapens zijn elders opgeslagen om daar verder te worden beoordeeld, gecategoriseerd om eventueel te worden vernietigd.

Verkeerscontrole
Schagen, woensdag 3 december 2003.
Woensdagmiddag is er van 14.000 uur tot 17.15 uur een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Zuiderweg in Schagen. Er zijn drie bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel, een voor het motorrijden zonder helm, een wegens het niet-handfree bellen en een wegens het rijden door rood licht.

Woninginbraak
Den Helder, woensdag 3 december 2003.
Woensdagavond is er tussen 19.00 uur en 21.15 uur ingebroken in een woning aan de Tulpstraat in Den Helder. Terwijl de bewoner even weg was hebben onbekenden de achterdeur geforceerd en hebben een DVD-speler en videorecorder buitgemaakt.

Fietsverlichtingscontrole
Schagen, donderdag 4 december 2003.
Donderdagochtend is er van 6.45 uur tot 7.45 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden langs de Menisweg in Schagen. Er zijn zeven fietsers bekeurd die met ondeugdelijke verlichting reden.