Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 04-12-2003 - 16.00 uur

Jongen mishandeld
Alkmaar, woensdag 3 december 2003.
Woensdag heeft een 14-jarige jongen uit Alkmaar aangifte gedaan van mishandeling. Deze vond plaats op dinsdag 2 december tussen 21.15 en 21.30 uur. Het slachtoffer reed op zijn fiets over het Dr. Schaepmanplein toen hij plotseling van achter van zijn fiets werd getrokken. De gebeurde door twee, voor het slachtoffer onbekende jongens. Nadat het slachtoffer van zijn fiets werd getrokken werd hij door de twee in zijn gezicht en in zijn nek geslagen. Uiteindelijk wist de jongen aan zijn belagers te ontkomen en weg te fietsen. De daders zijn twee jongens van 14 á 15 jaar. Zij spraken beiden met een Marokkaans accent. De één droeg een donkerblauw/zwarte jas met capuchon en een blauwe spijkerbroek. Hij heeft een beginnend snorretje. De andere jongen droeg een lichte spijkerbroek en een zwarte Nike jas met het Nike logo aan de voorzijde van de jas. Hij heeft donkerbruin stekeltjes haar.

Diefstal auto
Alkmaar, woensdag 3 december 2004
Woensdagavond tussen 19.15 en 19.45 uur werd een auto ontvreemd vanaf de Turfmarkt. Het betreft een auto van het merk Opel, type Corsa. De auto is rood van kleur en voert het kenteken XP-66-LN.

Verkeerscontroles
Heiloo, woensdag 3 december 2003.
Woensdagavond werden op de Kennemerstraatweg, de Omloop en de Vennewatersweg verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 5 autobestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Zes fietsers en één automobilist kregen een bekeuring omdat de verlichting niet in orde was. Er werden 18 bestuurders werd geverbaliseerd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Eén bestuurder, een 22-jarige man uit Heiloo, raakte zijn rijbewijs kwijt. Hij reed met zijn auto over de Omloop waar een snelheid werd gemeten van 120 km/u terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Tot slot werden tijdens de controles 124 bestuurder onderworpen aan een blaastest om te controleren of zij een strafbare hoeveelheid alcohol hadden gedronken. Niemand bleek in overtreding te zijn.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, donderdag 4 december 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 36-jarige inwoner van Alkmaar aangehouden op de Muiderwaard. De man reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 525 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.