Rechtbank Utrecht



Nieuwe richtlijnen beslagrekesten

Bron: Rechtbank Utrecht

Datum actualiteit: 4-12-2003

Met ingang van 1 december 2003 wijzigt de procedure inzake het indienen van verzoekschriften tot het leggen van conservatoir beslag en gerechtelijke bewaring. De nieuwe richtlijnen www.rechtspraak.nl/rechtbank/utrecht/reglementen/beslagreglement.htm zijn te vinden op deze website onder het hoofdstuk reglementen www.rechtspraak.nl/rechtbank/utrecht/reglementen/reglementen.htm

De belangrijkste wijziging ten opzichte van het huidige beleid is dat de verzoekschriften ook per fax kunnen worden ingediend. De daarop door de voorzieningenrechter genomen beschikkingen zullen echter niet per fax worden verstuurd en kunnen - zoals ook eerder het geval was - worden afgehaald bij de Centrale Balie van het gerechtsgebouw.

Het is mogelijk dat de landelijke richtlijnen (de zogenaamde `beslagsyllabus') over enige tijd wijzigen. De rechtbank Utrecht heeft daarop niet willen wachten, omdat wij denken dat met name het indienen per fax een onmiddellijke wijziging van het beslagrekest rechtvaardigt. Het voorgaande kan ertoe leiden dat de Utrechtse regels na enige tijd opnieuw veranderen.